Nevşehir'de birçok mahallelerimizde yer alan parklarda çöp tenekeleri olmasına karşılık oturma alanlarında gıda artıklarını bırakmayı tercih eden bazı duyarsız vatandaşlar yüzünden parklarımız maalesef pislik içinde kalıyor. Parkların çeşitli noktalarına yeterli sayıda konulan çöp tenekeleri olmasına karşın vatandaşların çöplerini yerlere atması ise çirkin bir görüntü ortaya çıkarıyor.

Nevşehir'de park ve bahçe alanlarına çöp atılmaya devam eden vatandaşlar ‘‘Parklar sizin çöplüğünüz değil’’ diye uyarıldı.

Gerek yaptığımız haberler gerekse Belediye tarafından defalarca uyarılması rağmen duyarsız vatandaşların parklara çöp atmaları durdurulamıyor. Parkları temiz tutması için her gün çabalayan Nevşehir Belediyesi temizlik ekibine rağmen, en çok temiz kalınması gereken pandemi döneminde bile atılan çöplere duyarlı vatandaşlar tepki gösterdi.

Vatandaşların ortak kullanım alanlarını korumanın sadece kurumların değil vatandaşların da görevi olduğunu unutan bu kişilerin "Bilinçli Vatandaş" adına yakışmayan davranışları yüzünden ortaya çıkan çevre kirliliği, duyarlı Nevşehirli vatandaşlarında tepkisine neden oldu.

Oturma alanlarına atılan çekirdek kabukları, kağıt ve poşetler sonucu pislik içinde kalan mahalledeki Parklarının çevreyi koruma bilinciyle temiz tutulması gerekliliğini dile getiren Nevşehirli aileler, "Bu alanlar bizler için yapıldı. Çöp tenekeleri varken, yerlere çöp atılması hem çevreye büyük zarar, hem de insan sağlığını tehdit eden Nevşehir'e yakışmayan bir görüntü oluşturuyor... Çoluk çocuğumuzla buraya geliyoruz. Lütfen onlara da kötü örnek olmayalım." dedi.