Nevşehir'de Vera Çamlı ve Ebrar Eren isimli iki arkadaş, örnek bir davranış sergileyerek 20 Temmuz Mahallesi'nde ki parkı çöplerden temizledi.

8. sınıf öğrencileri, doğanın önemine dikkat çekmek amacıyla parkda bulunan çöpleri toplayarak çevreyi tertemiz yaptı. 

Çocuklar, topladıkları çöpleri poşetlere koyarak belediye görevlilerine teslim etti. Vatandaşların çevreyi temiz tutması için böyle bir etkinlik düzenlediklerini ifade eden küçük kahramanlar, herkesin duyarlı olmasını istedi.

FİB Haber Merkezine gönderdikleri fortoğraf ve video ile açıklamada bulunan Vera Çamlı "Biz bugün arkadaşımla beraber mahallemizdeki park ve bahçelerdeki çöpleri topladık. 20 Temmuz Mahallesi'nde ki parkta çöpler bu şekilde gelişi güzel yerlere atılmıştı. Bizde arkadaşımla beraber çöpleri geri dönüşüm için topladık. 4-5 torba çöp çıktı ancak daha da kötüsü bu sadece bir yol boyuncaydı. İnsanların derhal bilinclenmesi gerekiyor. Ben yapmasam, sen yapmasan çevremiz temizlenmez. Rica etsem bu video ve fotoğrafları Nevşehir'de yaşayan insanlarımızın bilinçlenmesi için paylaşır mısınız? ” dedi.

İnsanların duyarlı olması gerektiğinininde altını çizen Vera Çamlı, “Aslında yaptığımız pek bir şey yok. Herkesin yapması gerektiği şeyler. Keşke herkes bilinçlense. Bunun içinde devletin katı yasaklar getirmesi gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

Çocuklardan Ebrar Eren'de, "Arkadaşım, bana parkı temizleyelim teklifinde bulundu. Biz de eldivenlerimizi poşetlerimizi elimize alarak temizledik ve belediyemize yardım ettik. Çevremiz parkımız temiz olsun istedik. Zaten pandemi dönemindeyiz. İnsanlar yerlere çöp atmasın. Attıklarını çöp kutularına atsınlar. Çevremiz temiz olsun." şeklinde konuştu.