Korona virüsün salgınının artış gösterdiği Nevşehir'de denetimler en üst seviyeye çıkarıldı.  Dinamik denetim süreci kapsamında internet kafe ve salonlar, düğün veya nikah salonları, lunapark ve tematik parklar, ganyan, iddaa ve milli piyango bayileri denetlenirken, esnaf tekrar kapatılma korkusu yaşıyor.

Nevşehir il merkezinde internet kafeler/salonları, düğün ve/veya nikâh salonları, lunapark/tematik parklar, ganyan, ı̇ddaa ve milli piyango bayilerine yönelik Nevşehir Valiliğince oluşturulan denetim ekibi tarafından denetimler yapıldı.

Koronavirüsün yayılım hızını düşürmek amacıyla Nevşehir'de yapılan denetimlerdeinternet kafeler/salonları, düğün ve/veya nikâh salonları, lunapark/tematik parklar, ganyan, ı̇ddaa ve milli piyango bayileri gibi yerlerde, mesafeli oturma planı, HES kodu sorgulama, maske ve sosyal mesafe kurallarına uyulup uyulmadığı kontrol edildi.

Yapılan denetimlerde maske, sosyal mesafe ve hijyen başta olmak üzere birçok kurala uygunluk denetlendi. Yetkililer denetimlerin her gün devam edeceğini belirterek vatandaşların kurallara uymasını istediler.

Denetim faaliyetlerinde kolluk kuvvetlerinin yanı sıra tüm kamu kurum ve kuruluşlarından, yerel yönetimler ve meslek odalarından destek alınıyor.

Öte yandan haftanın 7 günü sürecek sıkı denetimler kapsamında ilimiz Nevşehir genelinde yarında (18 Mart Perşembe) cadde, sokak, meydan gibi yerlerde maske denetimi, Halı sahalar/spor tesisleri ile cami ve mescitler denetlenecek.