Nevşehir'de akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağışın ardından bazı yerleşim bölgelerine nohut büyüklüğünde dolu yağdı.

Nevşehir'de güneşli ve sıcak bir günün sonunda aniden bastıran saağanak yağmur sıcaklardan bunalan vatandaşları serinletti.

FİB Haber Merkezi olarak edinilen bilgilere göre, Derinkuyu ilçesi, Hacıbektaş Karaburna köyü ile Acıgöl ilçesine bağlı Karacaören köyü ve çevresinde dolu yağışı etkili oldu.

Karaburna ve Karacaören köylerinde etkili olan yağış akşam saatlerinde doluya dönüştü. Yaklaşık 10 dakika aralıksız devam eden şiddetli dolu bir anda heryeri beyaz örtüyle kapladı.

Acıgöl ilçesi Karapınar bölgesinde de şimşek gökyüzünü aydınlattı.

Karacaören köyünün en genç çiftçilerinden sertifikalı tohumluk kabak çekirdeği üreticisi Samet Aktaş, dolu yağışının hasat dönemine on yirmi gün süre kala kabaklara herhangi bir zararı olmadığını fasulyelerin ise yağıştan dolayı pazar değerinde kısmen azalma olabilecegini bu yüzden fiyatların dahada artacağını belirterek tüm çiftçilerimize bereketli bir hasat dönemi diledi..

Karaburna köyünde akşam saat 19.50 civarında aniden başlayan şiddetle yağmur kısa sürede yerini dolu yağışına bıraktı. Yaklaşık 5 dakika süren dolu yağışı sonucunda bazı sebzelerle meyve ağaçlarında zarar görüldü.