Fındık Karadeniz dışında da kendisine yer buldu. Nevşehir'de fındık ağaçları meyve verdi. Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Yeni Yaylacık köyündeki bir bahçede yetiştirilen fındık ağaçlarının meyve vermesi vatandaşları sevindirdi.

Yeni Yaylacık köyünden K.T. FİB Haber merkezine yaptığı açıklamada; "Bahçemde 3 Adet fındık ağacım bulunuyor. Hersene düzenli bir şekilde meyve veriyor. 15 yıldır alıyoruz. Ben şunu iddia ediyorum ki bölgemizde fındık ekilse yetişir. Çokta güzel meyvesi var içleri dolu. Normal şartlarda her yıl 2-3 kova çıkıyor. Allah izin verirse gelistirmeyi düşünüyorum" dedi.

Kim demiş Nevşehir'de fındık yetişmez diye...

Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Göynük köyündede alternatif ürün kapsamında ekimi yapılan fındıklarda meyvesini verdi.

Türkiye'de yoğun olarak Karadeniz bölgesi ve çevresinde yetiştirilen Fındık ağaçlarını Nevşehir'de görenler ise gözlerine inanamadı.

Göynüklü çiftçi, ”Evimin bahçesinde bulunan fındık ağaçlarının meyve vermemesini Nasrettin hocanın göle yoğurt çalması hikayesindeki "Ya tutarsa" düşüncesiyle ekmiştim. Ancak bu yıl bahar da bol yağan yağmurlarında etkisiyle fındık ağaçlarında fındıkları görünce çok sevindim” dedi.

Antep fıstığından sonra, şimdide fındık ağacının meyve vermesini gören vatandaşlar ise Nevşehir'in taşı toprağı altın ama kıymetini bilemiyoruz özeleştirisinde bulundular.

İşte Gülşehir ilçesine bağlı Yeni Yaylacık ve Avanos ilçesine bağlı Göynük köylerinde yetişen fındıklar...