Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı turistik Mustafapaşa köyünde, Valilik, Özel İdare ve İl Tarım Müdürlüğünün ortak projesi kapsamında üreticilerin bu sene ilk kez ektiği laleler ilk çiçeklerini açtı.

Nevşehir Valiliği ve İl Özel İdaresi kaynaklarıyla ayrıca Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından desteklenen İlimiz Nevşehir'in tarımsal turizm ve kültürel potansiyeline uygun olarak hazırlanan "Lale Üretimi Geliştirme Projesi" kapsamında ekilen ürünler olumlu sonuç vermeye başladı.

Nevşehir'de lale üretimini geliştirme projesi Ürgüp Mustafapaşa köyünde 2020 yılı sene sonunda 25 bin adet lale soğanının dikilmesiyle başlamıştı. 

Ürgüp Mustafapaşa Sinasos köyünde ilk kez üretilen laleler Nevşehir il genelinde, bahçeleri ve parkları süsleyecek. 

Rengarenk açan lalelerin herkesin ilgisini çektiğini söyleyen köy sakinleri pandemi sonrası bu muhteşem görüntüsü içinde fotoğraf çekinmek için köylerine çok sayıda kişinin gelmesini beklediklerini dile getirdi.

Görsel anlamda da çok güzel görüntüler oluşturan lale bahçesi ziyaretçilerinde ilgi odağı oluyor.

FİB Haber Merkezi olarak, Bu projenin hayata geçirilmesinde desteklerini esirgemeyen başta Nevşehir Valimiz İnci Sezer Becel'e, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği çalışanlarına, Tarım İl Müdürlüğüne, KAPHİB Birlik Müdürümüz Levent Ak'a ve emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Ürgüp Mustafapaşa'da lale üretimi başladı...

Nevşehir'de park ve bahçeleri süsleyecek...