Nevşehir'de, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ilan ettiği 'Türkiye Yüzyılı' vizyonu çerçevesinde 'Türkiye Yüzyılına Nefes' temasıyla düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katkı ve himayeleriyle Türkiye genelinde ilan edilen “Milli Ağaçlandırma Günü” kapsamında 11.11.2022’de saat 11:11’de Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel ve Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider'in teşrifleri ile Kayaşehir karşısı Kahveci dağına, fidanlar geleceğe nefes olması ümidiyle toprakla buluşturuldu.

Ülke genelinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katkı ve himayeleriyle 'Türkiye Yüzyılı' vizyonu çerçevesinde 'Türkiye Yüzyılına Nefes' temasıyla düzenlenen “Geleceğe Nefes Ağaçlandırma Projesi” kapsamında Nevşehir Valiliği koordinesinde Nevşehir Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla düzenlenen törene, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, Nevşehir İl Jandarma Alay Komutanı J. Kd. Albay Bahittin Murat Yakın, Emniyet Müdürü Ali Loğoğlu, AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran, Orman İşletme Müdürü Ersoy Torun, Daire Müdürleri, Kurum amirleri, STK temsilcileri, Öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saat 11:11’de Türkiye’nin 81 ilinde eş zamanlı olarak başlatılan programda Orman İşletme Müdürü Ersoy Torun, Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider ve Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel birer konuşma yaptı. 

Günün anlam ve önemine dair öğrenci etkinliği ile devam eden program sonunda Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran ve protokol üyeleri, katılımcılar ve öğrenciler hep birlikte fidanları toprakla buluşturarak can suyu verdi.

NEVŞEHİR'DE ORMANLIK ALAN:

Ormanlık Alan: %3 (14938hA)

Nevşehir'de Son 20 Yılda Dikilen Fidan Sayısı: 15.716.000