Nevşehir'de son günlerde yaşanan ekin yangınlarıyla yüzlerce dönümlük emek ziyan oldu.

Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Fakuşağı ile Terlemez Köyü arasında buğday ekili alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. 50 hektarlık alanın küle döndüğü yangını köylüler kendi imkanları ile söndürdüler. 

Bir yıllık emek saatler içinde küle döndü

Yangın bugün saat: 13.00 sularında başladı.

Edinilen bilgiye göre, Terlemez Köyü sınırlarında bulunan buğday ekili tarlada henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangına, köylüler kürek ve traktörleriyle müdahale etti. Diğer ekili arazilere sıçramadan yaklaşık 2 saat sonra kontrol altına alınan yangında, 50 hektarlık buğday tarlası yanarak kül oldu.  

Yangının biçer dövercilerin sigarası sonucu çıkmış olabileceği iddia ediliyor.

Lütfen dikkatli olalım verilen emeğe de ürüne de yazık oluyor. Ürün sahiplerine geçmiş olsun diyoruz..

Son günlerde meydana gelen ekin yangınlarında bir yılık emek beş dakikada kül olmaktadır. Ekinleri yanan çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz . Lütfen dikkatli olalım sigara izmaritlerini söndürmeden atmayalım ekili bulunan arazilerin yakınında piknik yapmayalım taşlı arazilerde biçerdöver biçim yaparken biraz yüksekten biçelim tüm çiftçilerimize kazasız belasız ve bol bereketli bir yıl diliyoruz.

Anız yangını uyarısı...

Öte yandan hasattan sonra çiftçilerin emeklerinin ziyan olmaması için anız yakımı ile birlikte başlayan ekin, bağ, bahçe ve diğer ürünlerin yanmasına, orman arazilerinin azalmasına ve orman yangılarına sebep olduğunu söyleyen yetkililer, bu nedenle sonuçların daha vahim durumlara gelmemesi için çiftçilerin anız  yakmamaları, vatandaşların ise bu aylarda daha duyarlı olarak sigara izmaritlerini doğaya atmamaları gerektiğini ifade ettiler.