Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü'nün yaptığı zirai don açıklamasının ardından Nevşehir'de çiftçiler çiçek açan meyve ağaçlarını branda çadırı ile sararak korumaya çalışıyor.

Nevşehir Gökçetoprak köyünde Meyve Ağaçlarına Çuvallı Koruma...

Nevşehir Valiliğinden emekli gezen tavuk yumurtası üreten Doğan Akar, Gülşehir'in Gökçetoprak köyünde kayısı ağaçlarını dondan korumak için çuval ve brandaya sardı.

Nevşehirli Doğan Akar yaptığı açıklamada, geçen yıl meyve ağaçlarının dondan etkilendiğini ve bu nedenle ürün alamadığını anlattı. Bu yıl da bahar aylarındaki kar yağışlarının ağaçlarına zarar vermemesi için çuval ve brandaları çiçek açan kayısı ağaçlarına sardığını belirten Doğan Akar, bu yöntem sayesinde ağaçlarının soğuktan etkilenmediğini dile getirdi.

Karaburna'da Zirai Dona Karşı Brandalı Çözüm

Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesine bağlı Karaburna köyünde Hasan Kepil isimli bir çiftçimiz evinin önündeki çiçek açan erik ağacını korumak için ilginç bir yöneteme başvurdu. Vatandaşımız  zirai dona karşı erik ağacını branda çadırı ile yiyice sararak korumaya aldı.

Meyve ağacını branda ile korumaya çalışan çiftçi Hasan Kepil, "'Çiçek açan meyve ağaçlarımızı branda çadırıyla sararak korumaya çalışıyoruz. Tomurcuk ve çiçek açan kesimleri kapatacak şekilde iyice sararak kapadık. Geçtiğimiz yıl da aynı sorunla karşı karşıya kaldık, meyve alamadık. Bu yıl aynı sıkıntıyı yaşamamak için kendimizce önlem almaya çalışıyoruz" dedi.

İşte o görüntüler...

Gökçetoprak'tan görüntüler:

Bu görüntüde Nevşehir'den;