Nevşehir merkez Ürgüp Caddesi üzerinde bulunan içme suyu ana isale hatlarındaki arızanın giderilmesi ile birlikte Güzelyurt ve 15 Temmuz Mahallelerine yeniden içme suyu verildi. Belediye ekiplerinin yoğun çalışmaları sonucu giderilen su arızasına sebep olan eski borular değiştirilerek cadde üzerinde alternatif bir içme suyu hattı da yapıldı.

Hafta sonu Ürgüp Caddesi üzerinde bulunan içme suyu ana isale hattında meydana gelen arızaya Nevşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ekipleri müdahale etti. Güzelyurt ve 15 Temmuz Mahallelerinin bir bölümüne içme suyu sağlanamamasına neden olan arızanın tespiti ve giderilmesi için yaklaşık 32 saattir aralıksız çalışan belediye ekipleri, arızaya neden olan eski pik demir ve asbestli çimento boruları sökerek yerinebasınca dayanıklı ve sağlıklı polietilen borular döşedi. Bu çalışmalar sırasında ortaya çıkan yaklaşık 30 yıllık eski boruları ise Nevşehir Belediyesi tarafından başlatılan altyapı hamlesinin ne denli önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Bu arada Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ekipleri, hattın devamındaki eski içme suyu borularından kaynaklı yeni bir arızanın yaşanmaması için Ürgüp Caddesi üzerinde yeni bir içme suyu hattı oluşturdu.