Geleceğe Nefes Ol adıyla başlatılan ve ülke genelinde 11 milyon fidanı toprakla buluşturmayı hedefleyen kampanyaya Nevşehir’den %100 destek geldi.

Ülkemizde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlamak, özellikle son aylarda çıkan orman yangınları neticesinde zarar gören alanların yeniden ağaçlandırma konusunda vatandaşlarımızın yoğun taleplerine karşılık vermek ve toplumda çevre konusunda farkındalığı artırmak maksadıyla; 7 den 77’ye toplumun bütün kesimlerinden katılacak vatandaşlarımızın katkılarıyla 11 Kasım 2019 günü saat 11.11’de Nevşehirimiz ile 81 ilimizde aynı anda 3 saatlik bir zaman dilimi içerisinde 11 milyon adet fidan toprakla buluşacak.

Bu amaçla başlatılan Geleceğe Nefes Ol Kampanyasının başvuruları başladı. Guinness Rekorlar Kitabı’na aday olarak başlatılan “Geleceğe Nefes-11 Milyon Fidan” kampanyası yoğun ilgi sürüyor. Şimdiye kadar 33 ilde başvurular yüzde yüze ulaştı. Hedeflenen sayıya ulaşılan illerde şu an Geleceğe Nefes Kampanyasına başvurular alınmıyor.

NEVŞEHİR’DEN %100 DESTEK

Nevşehir halkı da Geleceğe Nefes Ol Kampanyası için kolları sıvadı. Sahiplenilen ve bağışlanan fidan sayısı Nevşehir’de hedefine ulaştı. 50.000 olan hedef sayısı tamamlanarak Nevşehir için bağış sayısı da dolmuş oldu. Ancak Nevşehir’de yaşayıp fidan bağışı yapmak isteyen vatandaşlarımız istediği sayıda fidanı farklı iller üzerinden yapabilir.

NASIL BAĞIŞ YAPILIR?

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından oluşturulan https://gelecegenefes.com/ adresinden isteyen herkes bir fidan sahiplenebilir veya bağışlayabilir.