Nevşehir'de karla mücadelenin etkin bir şekilde yürütülmesi, kırsalda ve köylerde yaşayan vatandaşlarımızın mağdur olmaması için il özel idaresi karla mücadele ekipleri hazırlıklarını tamamladı.

Ağır kış şartlarının yaşandığı Nevşehir il genelinde kar yağışı öncesi hazırlıklar kapsamında yoğun bir çalışma yürütüldü. Özellikle köy yollarında geceli gündüzlü karla mücadele çalışması yapan İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, bu yıl da sıkıntı yaşamamak için tüm karla mücadele araçlarının bakım ve onarımlarını tamamlayarak kışa hazır hale getirdi.

Karla Mücadele Eylem Planı Çerçevesinde 7 Gün 24 Saat Hizmet Verecek Ekipler Hazırlandı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kamil Duru, karla mücadelede çalışacak ekiplerin görev dağılımını da yaptıklarını söyledi.

Nevşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kamil Duru; "Kışın sert ve soğuk geçtiği ilimizde karla mücadelenin etkin bir şekilde yürütülmesi ve kırsalda ve köylerde yaşayan vatandaşlarımızın mağdur olmaması için özel idaremiz karla mücadele ekipleri hazır hale getirildi. İdaremiz, hazırlanan karla mücadele eylem planı kapsamında her türlü olumsuz hava durumuna karşı 7 gün 24 saat çalışacak şekilde Merkez, Acıgöl, Avanos, Derinkuyu, Gülşehir, Hacıbektaş, Kozaklı ve Ürgüp ilçelerimize bağlı köylerde çalışacak toplam 5 ekip kuruldu. Merkez ve ilçelerimize bağlı toplamda 153 köyde mevcut yol ağıllarında karla mücadele edecek olan ekiplerimiz 24 saat hizmet edecek şekilde hazır hale getirildi." dedi.

Genel Dekreter Duru yaptığı açıklamasında; "Nevşehir il özel idaresi Kış aylarına girmemiz nedeniyle sorumluluk alanımızda bulunan yollarda oluşabilecek yağışlardan vatandaşlarımızın etkilenmemesi amacıyla karla mücadele ekipleri oluşturulmuştur. Karla mücadele çalışmalarında 5 ekip yer alacaktır. Ekiplerimiz 7 adet greyder, 4 adet kar bıçaklı tuzlama aracı, 2 adet kar bıçaklı kamyon, 1 adet kar püskürtme makinesi, 1 adet kepçe, 6 adet servis aracı ve 74 personel ile kar mücadelesine hazırdır. Stokumuzda 6.000 ton tuz agregası mevcuttur. İlimiz Nevşehir'de meydana gelecek kar yağışı durumuna göre ekiplerin yerleri ayarlanacak ve personel sayısı ihtiyaca göre azaltılıp artırılacaktır." dedi.

Vatandaşların sorumluluk sahasında karşılaşacakları herhangi bir olumsuz durumu bildireceği telefon numaraları:

Santral: 0 384 215 10 11   

Dahili: 333-334

Saha Amiri: 0 532 772 03 66