Nevşehir merkez ilçeye bağlı İcik köyü ormanlık ve makilik alanda kontrol altına alınan yangın bugün öğle saatlerinde rüzgarın etkisi ile yeniden başladı. İcik köyünde 3 Ağustos günü başlayan yangın 3 gündür söndürülemiyor.

Yangının çıktığı alanda yolun taşlık, engebeli ve kayalık olması nedeniyle Jandarma, Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri ve köylüler müdahalede güçlük çekiyor.

Yangın üçüncü gününde devam ediyor.

İcik köyü muhtarı Tayyar Köybaşı, FİB Haber Merkezine yaptığı açıklamasında; " Muhtarlığımızca günlük 3 kez anons yaparak söndürme çalışmaları için köy sakinlerimize çağrı yapıyoruz. İki gün devam eden ve sonrasında bugün saat: 12.00 de rüzgarında etkisi ile yeniden başlayan yangın için endişe duyuyoruz. Yangında çok sayıda ağaçlık arazi zarar gördü. Şuan meşe ağaçları yanıyor. 

Hala hazırda yangın Ertaş yaylası Doğala köyüne doğru devam ediyor. Jandarma ve Orman İşletme Müdürlüğü ve köy sakinleri yangını söndürmek için mücadele ediyor. Şuanda yangın 350 dekar alana yayıldı. Böyle devam ederse köyümüzün meyve ağaçlarına sırayet edeceğinden korkuyoruz.

Zarar büyük...

Edinilen bilgilere göre, üç gün önce Nevşehir'in İcik köyü ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir sebeple arazi yangını meydana geldi. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın geniş bir alana yayıldı. Hamtoprak ve örencik mevkisinde 13 Ağustos Cumartesi günü başlayan arazi yangını 350 dekar alanda etkili oldu. Yangında çok sayıda ağaç ve hayvanlar da zarar gördü. Meşe, ardıç ve alıç gibi birçok ağacın küle döndüğü yangında onlarca kaplumbağa yanarak telef oldu.

Nevşehir merkez ilçe jandarma komutanlığı tarafından bir taraftam söndürme çalışmaları sürerken diğer yandanda yüzlerce dekar arazinin kül olduğu yangının çıkış sebebi araştırılıyor. 

An itibariyle İcik köy yolu mevkinde dağdaki ormanlaştırma bölgesinde devam eden yangın böyle görüntülendi.