Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Sarıhıdır köyünde çiftçiler tarafından seralarda yetiştirilen ve farklı illerden sipariş edilen sebze fidelerinin satışları başladı.

Sarıhıdır köyünde çiftçiler tarafından seralarda yetiştirilen ve Türkiye'nin birçok farklı illerinden sipariş edilen biber, domates, salatalık, patlıcan, kabak, kavun, karpuz, lahana ve birçok sebze fideleri satışa sunuldu.

Büyük özenle yetiştirdikleri organik fidelerin satışına başladıklarını belirten  Mehmet Samur: ”Sarıhıdır köyümüzde uzun yıllardır bu sektörde hizmet veriyoruz. Köyümüzde herkes geçimini fide yetiştiriciliğinden sağlıyor. Fide sezonumuz başladı. Türkiye'nin her iline ve Nevşehir'in tüm ilçelerine hizmet veriyoruz. Bu iş güvene dayalı bir iş. Bizde güven veriyoruz. Çeşitte ve üründe hata olmuyor. Sağlıklı fide satıyoruz vatandaşlarımıza. Tüm çeşit fideler elimizde bulunuyor. 9 çeşit biber, 5 çeşit domates, 4 çeşit patlıcan, 2 çeşit lahana, Kavun, karpuz, Salatalık vs. Aracımız yok yerinde satış yapıyoruz. Fidelerimizin fiyatları 45 li viyol, viyolü her çeşit 25 TL ” dedi.

Ürgüp Ziraat Odası Başkanı Mustafa Korkmaz; "Milyonlarca fidenin yetiştirildiği Ürgüp ilçemize bağlı Sarıhıdır köyümüzde her türlü sebze fideleri üreticilerimiz tarafından satışa çıkarıldı. Allah emeklerinizi zayi etmesin, kazançınızı bereketli kılsın. Onca emek sonrası artık satışa sunup geçim için kazanç sağlama zamanı. Üreten eller her zaman varolsun." dedi.