Türk Kızılay Nevşehir Şubesi tarafından '5 Haziran Dünya Çevre Günü' dolayısıyla fidan dikim etkinliği düzenlendi.

Göre-Nevşehir yolu üzerinde Trafik Denetleme Şubesi arkasında bulunan Türk Kızılay Nevşehir Hatıra ormanında,Kızılay Kadın ve Genç Kızılay Gönüllülerinin katılımıyla önceden dikilen fidanların bakımı yapılırken aynı zamanda yeni fidan dikimide gerçekleştirildi

Programın ardından sosyal farkındalık çalışması için Genç Kızılay Gönüllülerinden oluşan Müzik sanatçısı bir ekip müzik çalışması gerçekleştirdi,video çekimine alınan çalışmanın ilerleyen süreçte Şubenin kurumsal sayfalarından paylaşılması bekleniyor.

Çalışmayla alakalı açıklamalarda bulunan Türk Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek; Ormanlar yalnızca oksijen kaynağı olmakla kalmaz, aynı zamanda erozyonu, kuraklığı ve kökleriyle su tutarak sellerin oluşmasını önler. Ormanlar doğal ses yalıtımı sağlayarak gürültüyü azaltır, beden ve ruh sağlığımız üzerine olumlu etkileri vardır. Bütün bu faydaları düşündüğümüzde ormanları korumanın ve ağaç dikmenin önemini daha iyi anlayabiliriz.

Kızılay Kadın Nevşehir teşkilatımızın düzenlemiş olduğu fidan dikim etkinliğine katılım sağladık. Emeği geçen bütün gönüllülerimize teşekkür ediyorum. Gençlerin ve kadınlarımızın çevre bilincine sahip olmasının gelecek nesiller için önemini vurgulayan Civelek;

Bu vesileyle daha önce dikmiş olduğumuz fidanların kontrolünü de sağladık. Hepsi doğaya kök salmaya ve sağlık yeşertmeye devam ediyor,göreve başladığımız ilk aylarda şehrimize kazandırdığımız Kızılay Hatıra Ormanımız’ı inşallah daha da büyüteceğiz" dedi.