Türk Kızılay Nevşehir Şubesi gönüllü ekibi sosyal farkındalık oluşturmak amacıyla parklarda sigara izmariti ve çöp topladı.

Nevşehir merkez’de Kızılay Nevşehir  tarafından başlayan etkinlikliğe bir çok gönüllü katılım sağladı Atıklar konusunda farkındalık oluşturmak, toplumu bilinçlendirmek ve çevrenin temiz tutulmasını teşvik etmeyi amaçlayan etkinlikte toplanan atık ve çöpler, ayrıştırılarak geri dönüşüme yönlendirildi.

Özellikle yaz aylarının gelmesiyle beraber parklarda oluşan yoğunluklar sebebiyle çöpler yerlere atılıyor ve görüntü kirliliği oluşmakta,Kızılay Gönüllülerinin yaptığı bu çalışmada halkımız bilinçlendirilirken bir çok alanda şehrimizin temizlenmesinde halkımızın katılımıda sağlandı.

Türk Kızılay Nevşehir Şube Başkanı ise destek veren tüm Kızılay Gönüllülerine teşekkür etti.

Civelek "Kızılay insana ihtiyaç duyduğu zaman yardım eden bir iyilik hareketi. Bunun yanı sıra da toplumsal ve çevre konularına da duyarlı bir yapıyız. Çevrenin geri dönüşü olmayan tahribatına, su kaynaklarının kısıtlı olmasına dikkat çekmek istedik. Çöpe attığımız her malzeme çöp değil, geri dönüştürülebilir malzemeler var. Hepimiz evlerimizde atık malzemeleri ayırarak geri dönüşüme kazandırabiliriz. Bu aynı zamanda ekonomik de bir kaynak. Ve ayrıca havaların ısınmasıyla beraber park kullanımlarımız arttı bu bağlamda kendi yaşam alanlarımızı kirletmemekte boynumuzun borcudur, Herkesi çevre konusunda duyarlılığa davet ediyorum. Bu dünya bizim ve başka dünya yok, çocuklarımıza bırakacağımız bir emanet" dedi.