Nevşehir İl Özel İdaresi, köylerde yol yapım çalışmalarını sürdürdüklerini açıkladı.

Nevşehirİl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kamil Duru, köylerde yapılan çalışmalarla birlikte vatandaşların şehre gidiş gelişlerinde sorun yaşanmamasının amaçlandığını söyledi.

Duru, açıklamasında; " İl Özel idaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğümüz, 2021 yılı yol yapım ve onarım çalışmaları kapsamında; vatandaşların daha rahat ve sorunsuz kullanımı için köy içi yol yapım bakım ve onarım, stabilize yapım çalışmalarına devam ediyor"dedi.

Nevşehir Merkez ilçesine bağlı Özyayla ve İcik; Ürgüp ilçesine bağlı Başdere ve Başdere dağ yolu; Kozaklı ilçesine bağlı Belekli, Küllüce; Hacıbektaş ilçesine bağlı Aşıklar köylerinde İl Özel İdaresi ekiplerince yol yapım çalışmaları gerçekleştirilmiştir.

Kozaklı – Küllüce – Belekli arası asfalt çalışmalarımız devam etmektedir.

İlimiz Nevşehir Merkez ilçesine bağlı Mazı Köyümüzde kasis ve levha çalışmaları, Özyayla Köyümüzde ise mezarlık yolu çalışmaları yapılmıştır.

Ürgüp ilçesine bağlı Akçaören ve Kozaklı ilçesine bağlı Taşlıhüyük köylerimizde büz yerleştirme çalışmaları devam etmektedir.

Gülşehir ilçesine bağlı Cemel Köyümüzde meydana gelen içme suyu hattındaki tıkanıklık açılmış olup, Ovaören Köyümüzde meydana gelen içme suyu arızaları giderilmiştir.

Hacıbektaş ilçesine bağlı Hasanlar Köyümüzde yeni yapılan sondaj kuyusundan su deposuna bağlantı kurmak amacıyla 200 metre içme suyu hattı ve kablolama çalışmaları yapılmış ve yeni kuyuyla bağlantı tamamlanmıştır.

Ürgüp ilçesine bağlı İbrahimpaşa Köyümüzde yeni sondaj kuyusu açılmıştır.

Gülşehir ilçesine bağlı Ovaören Köyümüzde şamandıra onarımı yapılmıştır.

İlimiz Merkez ilçesine bağlı İcik Köyümüzün içme suyu elektrik arızası giderilmiştir.

Hacıbektaş ilçesine bağlı Aşıklar, Avanos ilçesine bağlı Paşalı ve Ürgüp ilçesine bağlı Ulaşlı Köyümüzün içme suyu elektrik arızaları giderilmiştir.