Nevşehir çevresinde sabah saatlerinde başlayan şiddetli sağanak yağış sonucu, bazı köylerde sel ve su baskınları yaşandı.

Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Mazı ve Acıgöl İlçesine bağlı Topaç ve Karacaören köylerinde sabah saatlerinde başlayan şiddetli yağışlar sonucu sel ve su baskınları yaşandı. Haberi hazırladığımız saatlerde devam eden kuvvetli yağışlar sebebiyle vatandaşlar evlerinde mahsur kaldıklarını belirtti. 

Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Mazı köyünde sabah saatlerinde başlayan şiddetli yağışlar sonucu sel ve su baskınları yaşandı. Köy yolunu sel götürürken bir koyun sürüsü selin içinde kaldı. Köyde sel nedeniyle çobanların mahsur kaldığı bildiriliyor. 4 ineğinde sele kapıldığı belirtildi. Sele kapılan ineklerden bir tanesi traktör yardımı ile güçlükle kurtarıldı.

Öte yandan 4 gündür devam eden sağanak yağış ve selle boğuşan köyde mağdur kalan vatandaşlara yardımcı olmak için çalışmalarını aralıksız sürdüren Nevşehir İl Özel İdaresi ekipleri adeta Mazı köyünde kamp kurdu. 

Sel haberleri gelmeye devam ediyor...

Sağanak yağışla birlikte sular altında kalan Mazı köyünden sel suları Kaymaklı'ya doğru gelmeye başladığı belirtildi.

İşte Mazı'dan gelen ilk görüntüler...İzlemek için TIKLAYINIZ!

Öte yandan Acıgöl ilçesine bağlı Topaç ve karacaören köylerinde de sağanak yağış sebebiyle dereler taştı, sel köyü sular altında bıraktı. 

Detaylar geliyor...

Mazı köyünden gelen son görüntüler sel felaketinin boyutlarını tüm çıplaklığı ile gözler önüne seriyor. İşte Köprülerin son hali...