Nevşehir il özel İdaresi ekipleri hafta içi hafta sonu demeden aralıksız çalışmalarına devam ediyor. 

Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerince;

Avanos – Ürgüp İlçelerimiz arası 3 km. boyunca levhalandırma çalışması yapılmıştır.

Gülşehir ilçesine bağlı Yamalı Köy yolumuzun genişletme çalışmaları devam etmektedir.

Kozaklı ilçesine bağlı Belekli ve Küllüce Köylerimizde kumlama çalışması devam etmektedir.

Yine Kozaklı ilçesine bağlı Kalecik ve İmran Köylerimizde yama çalışmalarımız devam etmektedir.

İlimiz Merkez ilçesine bağlı Boğaz Köyümüzde enkaz kaldırma çalışmalarımız devam etmektedir.

Ayrıca Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerimizce de;

Hacıbektaş ilçesine bağlı Hasanlar ve Aşıklar Köylerimizde meydana gelen içme suyu elektrik arızalarına hızla müdahale edilip Köylerimize tekrar su sağlanmıştır.

Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerince;

Kozaklı ilçesine bağlı Karahasanlı Köyü içme suyunun elektrik arızası için 12 volt tam otomatik şamandıra seti, 12 volt zaman saati ve 50 metre CAT 6 kablosu takıldı. 

Merkeze bağlı İcik Köyü içme suyunun elektrik arızası için 7.5 kva’lık kondansatör, 12 volt zaman saati takıldı. Acıgöl ilçesine bağlı Topaç köyü içme suyunun elektrik arızası için 3TF47 kontaktör, 12 volt zaman saati, 12 volt GSM ile çalışan şamandıra seti ve 12 volt 7 amper akü takıldı. Avanos ilçesine bağlı Mahmatlar köyünde meydana gelen içme suyu arızası ekiplerin özverili çalışmaları sayesinde giderildi. 

Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerince; Kozaklı ilçesine bağlı Abdi, Hacıbektaş ilçesine bağlı Sadık ve Karaburna köylerine Güneş Enerjisi Santrali (GES) Projesi için zemin düzeltme işleri yapıldı. Gülşehir ilçesine bağlı Yeşilöz – Avanos ilçesine bağlı Ayhanlar Köyleri arası kumlama çalışmaları devam ediyor. İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü ekiplerinin kontrolörlüğünde, Hacıbektaş ilçesine bağlı Hasanlar köyümüzdeki enkazlar kaldırıldı.  

11 Nisan 2021 tarihinde Kapadokya’dan başlayacak olan 56. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu için; Bisiklet turu güzergahı boyunca yol bakım çalışmaları aralıksız devam ettirildi. Bu kapsamda; Çavuşin  - Zelve – Göreme arası kasis sökme ve yenileme çalışmaları yapılırken, Uçhisar - Çavuşin - Göreme arasında ise yama çalışmaları devam ediyor.