Nevşehir 100. Yıl Ülfet Başer İlkokulu’nun bulunduğu sokakta araçlar için hız kesici kasisin olmaması çocuklar için büyük tehlike oluşturuyor. Öğrenci ve veliler yola bir an önce yaya geçidi ve kasis konulmasını talep ediyor.

Çocuklar için tehlike oluşturuyor

Veliler okulun bulunduğu Sümer mahallesi Ali Efe Yolu 8. Caddede araçlar için hız kesici kasisin olmamasının çocuklar için büyük tehlike oluşturduğunu belirtiyor. Okul giriş ve çıkışlarında karşıdan karşıya geçerken çocukların zorluk çektiğini belirten veliler, “Çocuklarımızın başına bir şey gelecek diye korkuyoruz. Okul önünde bugün çocugun birine araba çarptı. Arabalar çok hızlı gidiyor. Çocuklar yola çıkarken dikkatsiz davranabiliyorlar. Bununla birlikte yoldan geçen araçların hızlı olması kazaya sebebiyet verebiliyor. Bu yüzden yetkililerden buraya kasis yapmalarını istiyoruz.” şeklinde konuştular.

Okul önlerinde hız yapmasınlar

Veliler hız kesici kasis ve yaya geçidi çalışmalarının öncelik olarak okul önlerine yapılması gerektiğini belirterek, okul önlerinden araçları ile geçen sürücülere ise uyarılarda bulundu. Veliler, sürücülerin okul önlerinden geçerken hız yapmamalarını ve daha dikkatli araç kullanmalarını isterken, okul önlerinde geçiş hakkının ise çocuklarda olduğunun altını çizdiler.

Kaldırıma araç park etmesinler

Bir diğer problemin ise kaldırımlara park edilen araçlar olduğunu söyleyen veliler, bu tür sürücülerin yüzünden çocukların kaldırım yerine yoldan yürümek zorunda kaldıklarını belirttiler. Veliler, “Sadece okul çevresinde değil, çocuklarımızın okuldan eve dönüş güzergâhında bulunan kaldırımlara araç park ediliyor. Çocuklarda doğal olarak yoldan yürümek zorunda kalıyorlar. Buda çocuklarımıza araç çarpma tehlikesini artırıyor. Vatandaşlar bu konuda biraz daha bilinçli olsunlar. Kendi çocuklarını düşünsünler okulun olduğu mahalde tüm kurallara uysunlar.” şeklinde konuştular.