Nevşehir'de bugün akşam saatlerinde başlaması tahmin edilen yoğun kar yağışı öncesinde Vali İnci Sezer Becel başkanlığında, Belediye, Emniyet, Jandarma, Karayolları, İl Özel İdaresi, AFAD, Sağlık, Kızılay ve SYDV kurum yetkililerinin katıldığı acil durum toplantısı gerçekleştirildi.

Kriz Merkezi Toplandı

GAMER Toplantı Salonu'nda, Vali İnci Sezer Becel başkanlığında toplanan kriz merkezi, kentte bu akşam saatlerinde başlaması tahmin edilen yoğun kar yağışı nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı önlem alınması gerektiği belirtildi.

Toplantıda, her birimin üzerine düşen görevi yapması istenirken, ulaşım başta olmak üzere bütün alanlarda oluşabilecek aksaklıkların koordineli olarak çözülmesi ve kar etkisini yitirene kadar ilgili birimlerin dikkatli olması gerektiği kaydedildi.

METEOROLOJİK UYARI !!

İlimiz genelinde bu akşam saatlerinden itibaren kuvvetli kar yağışı ve soğuk havanın etkili olacağı tahmin edilmektedir.

 Bu sebeple; buzlanma, don olayı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması önem arz etmektedir.

Meteoroloji 7.Bölge Müdürlüğü önümüzdeki 5 gün için ilk hava tahminlerini açıkladı.  Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi'nden yapılan açıklamada; Nevşehir ve ilçeleri için kuvvetli yer yer yoğun kar yağışı uyarısında bulundu. 

Başlama; 10.03.2022 TSI 23: 00

Bitiş Zamanı; 11.03.2022 TSI 23: 00

Yapılan son değerlendirmelere göre; yağışların yarın (Perşembe) akşam saatlerinden itibaren kuvvetli (5-20 cm), merkez ve güney ilçelerinde (Acıgöl, Derinkuyu, Ürgüp) yer yer yoğun (20 cm üzeri) kar yağışı şeklinde olacağı, yağış ile birlikte rüzgarın kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/sa) eseceği beklendiğinden meydana gelmesi muhtemel olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Son dakika yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Nevşehir Çevrelerinde Kuvvetli, Yer Yer Yoğun Kar Yağışı Bekleniyor!

Beklenen Hadise; Kar Yağışı- Rüzgar

Beklendiği Yer; Yapılan son değerlendirmelere göre; yağışların yarın (Perşembe) akşam saatlerinden itibaren kuvvetli (5-20 cm), merkez ve güney ilçelerinde (Acıgöl, Derinkuyu, Ürgüp) yer yer yoğun (20 cm üzeri) kar yağışı şeklinde olacağı, yağış ile birlikte rüzgarın kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/sa) eseceği beklendiğinden meydana gelmesi muhtemel olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Başlama-Bitiş Zamanı; 10.03.2022 23: 00 TSI ---- 11.03.2022 23: 00 TSI

Hadisenin Şiddeti; Kuvvetli, Yer Yer Yoğun - Kuvvetli Rüzgar

Oluşması Muhtemel Riskler; Buzlanma - Don Olayı - Ulaşımda Aksamalar - Tipi - Çığ

Alınabilir Önlemler; Oluşması muhtemel risklere karşı tedbirli ve dikkatli olunması

Uyarı Yapan Merkez; Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü / Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi