Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Nevşehir Valiliği öncülüğünde düzenlenen “Vadi Yürüyüşü ve Temizliği” etkinliğine katıldı.

Nevşehir Çat Vadisi’nde gerçekleşen etkinliğe, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Gülşehir Kaymakamı Şeyma Polat, İl Jandarma Komutanı Albay Bahittin Murat Yakın, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir, Nevşehir Genç Kızılay gönüllüleri ile NEVÜ’lü öğrenciler katıldı.

“Vadi Yürüyüşü ve Temizliği” etkinliği kapsamında bir yandan doğa yürüyüşü yapılırken diğer yandan yürüyüş güzergahlarındaki  çok geniş sahada çevre temizliği  gerçekleştirildi. Çevre temizliği ile doğaya bırakılan atık maddeler toplanılıp tasnifi de yapılarak geri dönüşüme kazandırıldı.

Böylesi etkinliklerin, sağlık için spor ve çevre temizliği etkinliği olmasının yanı sıra  gençlerin gönüllülük temelinde ortak faaliyet gerçekleştirme becerisi ve dayanışma bilinci kazanmalarına  katkıda bulunacağını ifade eden Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak ‘sağlık için spor’  ve  ‘çevre temizliği’ gibi toplumsal yararı olan bu tür etkinliklere her zaman destek olacaklarını  belirtti.

Nevşehir Genç Kızılay ve NEVÜ öğrencilerinden oluşan gönüllü katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, katılımcılara ikram araçlarıyla yiyecek ve içecek ikramlarının ardından hep birlikte fotoğraf çekinilmesiyle birlikte Gülşehir ilçesi Açıksaray Ören Yerinde sona erdi.