Nevşehir İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü ile Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri sorumluluk sahamızda aralıksız çalışmalarını sürdürüyor.  

Kuyulukışla Köyü İçme suyu elektrik arızası ve kanalizasyon arızası giderildi. Aşağıbarak, Balcın, Şahinefendi, Basansarnıç, Çakıllı, Çavuşin, Yeşilyurt, Karakaya, Çardak, Mikail, Mahmat, Gülpınar ve Mazı Köylerinde meydana gelen içme suyu ve elektrik arızaları giderildi. 

Kuyulukışla Köyünde kanalizasyon hattındaki arıza giderildi. Gelecekte oluşabilecek sorunların önüne geçmek adına rögar yerleştirildi. Köşektaş Köyünde meydana gelen rögar çökmesi sebebiyle yeni rögar yerleştirildi. Şahinler Köyü içme suyu ana hattında meydana gelen arıza nedeniyle çöken yolumuz için gerekli çalışmalar yapıldı ve köye tekrar su verildi. 

Ayvalı Köyünde hafriyat ve yol çalışmaları yapıldı. Ürgüp ilçesi ve Karacaören Köyü arasında yol çalışmalar devam etmekte. 

Yamalı – Abuuşağı Köyleri arası yama çalışmalar sürüyor. Yamalı Köyünde yol yapım çalışmaları devam ediyor. Aşağıbarak ve Yamalı Köylerinde menfez atım çalışmaları devam etmekte.Kozluca Köyünde kanalizasyon tıkanıklıkları açılmış olup içme suyu arızaları yapılmış ve köye su verildi.