Nevşehir Ziraat Odası Genel Sekreteri, Ziraat Mühendisi Hüseyin Güçlü, aşırı sıcaklarla birlikte yöre çiftçilerini özellikle bitkilerin sulanması ve strese sokulmaması gerektiği konusunda uyardı. 
Topraktaki nem düzeyinin sağlanması için bu tür aşırı sıcak geçen havalarda sulama günlerinin sıklaştırılması gerektiğine vurgu yapan Nevşehir Ziraat Odası Genel Sekreteri Ziraat Mühendisi Hüseyin Güçlü, bölgedeki tarımsal ürünlerde ciddi bir hastalığa rastlamadıklarının da altını çizdi. 
Güçlü, “Şu an için ürünlerde hastalık yok. Tek derdimiz havaların aşırı sıcak olması. Bu aşırı sıcaklar ister istemez bitkileri de olumsuz etkiliyor. Bitkilerde su verilmesi konusunda çiftçilerimizin dikkatli olmasını öneriyoruz. Su verilmelerinin sık aralıklarla yapılması bitkinin kurumaması için büyük önem taşıyor. Misal 5 günde sulanan bitkinin 3 günde bir sulanmaya başlanması gerekiyor. Bitkinin canlılığını sürdürebilmesi için bitkiyi strese sokmadan sulama periyotlarının düşürülmesi lazım. Bölgemizde yumrulu bitkilerde bu düzene riayet edilmezse bitki gereken verimi vermeyecektir. Topraktaki nem miktarının düzenlenmesi konusunda yöremiz çiftçilerinin azami itina göstermesini tavsiye ediyoruz” dedi.