İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Ürgüp Teşkilatı gönüllüleri, Devrent Vadisi’nde çevre temizliği yaptı.

Gönüllüler, Kapadokya’nın en önemli turizm merkezlerinden olan Devrent Vadisi’nde klozetten içecek kutusuna kadar ilginç çöplerle karşılaştı.

Nevşehir’de İHH ekiplerinin her yıl düzenli olarak yürüttüğü çevre temizliği çalışması bu kez İHH Ürgüp gönüllülerince gerçekleştirildi.

Kapadokya’nın figür andıran ilginç kaya oluşumlarının bulunduğu Devrent Vadisi’nde temizlik yapan ekipler, torbalar dolusu çöp topladı.

Çalışmayı koordine eden Ürgüp İHH yetkilileri, çevre bilinci konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla başlattıkları projenin geleneksel hale getirilerek sürdürüldüğünü belirtti.

“İyilik her zaman, her yerde” sloganıyla gayret gösteren İHH gönüllülerinin, benzer etkinliklere imza atmaya devam edeceği kaydedildi.

Açıklamada, “Devrent Vadisinnin, peribacaları ve kaya oluşumları, doğal, tarihi ve kültürel güzellikleri ile Kapadokya’nın önemli turizm merkezlerindendir. Bizler, İHH gönüllüleri olarak çevre bilincinin oluşmasına katkı sunmak adına üyelerimizle bir araya gelerek zaman zaman temizlik çalışması yapıyoruz. Daha önce Paşabağı, Göreme Açık Hava Müzesi ve Kılıçlar Vadisinde yaptığımız çalışmaya bu kez Devrent’i de ekledik.” denildi.