Dinamik Denetimler Kontrollü Normalleşme Dinamik Denetim Modeli kapsamında Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel koordinesinde yetkililerin öncülüğünde ilimizin çeşitli bölgelerinde her faaliyet alanına yönelik denetimler sürüyor!

Tematik Denetim faaliyetleri kapsamında, risk grubuna göre il bazında tedbirlerin uygulanacağı, kontrollü normalleşme döneminin sürdürülebilirliği ve bir an evvel tam anlamıyla normalleşmenin sağlanması için; temizlik, maske, mesafe prensiplerinin yanı sıra hayatın her alanını kapsayacak şekilde belirlenen kurallara uyulmasının önemi vurgulandı.

Nevşehir'de Dinamik ve Tematik Denetimler kapsamında, bugün restoran, lokanta, kafeterya, tatlıcı, pastane gibi yeme içme yerleri ile kahvehane, kıraathane, kır/çay bahçesi, dernek lokali gibi umuma açık yerler denetleniyor.

Yapılan denetimlerde maske, sosyal mesafe ve hijyen başta olmak üzere birçok kurala uygunluk denetlendi. Yetkililer denetimlerin her gün devam edeceğini belirterek vatandaşların kurallara uymasını istediler.

Denetim faaliyetlerinde kolluk kuvvetlerinin yanı sıra tüm kamu kurum ve kuruluşlarından, yerel yönetimler ve meslek odalarından destek alınıyor.

Öte yandan haftanın 7 günü sürecek sıkı denetimler kapsamında ilimiz Nevşehir genelinde yarında (28 Mart Pazar) otel ve konaklama tesisleri, kayak otelleri ve tesisleri denetleniyor. Kurulma/faaliyette bulunma süresi yöreden yöreye farklılık gösteren pazaryeri/semt pazarı, sosyete pazarı gibi yerlerin kurulu olduğu/faaliyette bulunduğu günlerde denetlenmesi sağlanacak.