Nevşehir İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı ekipler köylerden gelen içme suyunun elektrik azıları ihbarlarına müdahale etmek için köylere ulaşım bağlayarak içme suyunun elektrik arızalarına müdahale edip köylere yeniden içme suyu verdi. Ayrıca; köylerde alt yapı ve kanalizasyon çalışmaları yapıldı.

Merkez İlçeye bağlı Boğaz ve Çardak köyleri, Acıgöl İlçesine bağlı Kurugöl köyü, Gülşehir İlçesine bağlı Emmiler, Fakıuşağı ve Terlemez köylernde, Derinkuyu İlçesine bağlı Özlüce Köyü, Ürgüp İlçesine bağlı Karakaya Köyü, Avanos İlçesine bağlı Sarılar Köyü ve Kozaklı İlçesine bağlı Çayiçi Köyünde meydana gelen içme suyu elektrik arızaları giderildi.

Gülşehir İlçesine bağlı Gökçetoprak, Eskiyaylacık, Ovaören ve Yeniyaylacık köyleri, Merkez İlçeye bağlı Özyayla Köyünde, Ürgüp İlçesine bağlı Sofular Köyünde bulunan hanelerin tıkalı kanalizasyonları Özel İdare ekiplerince açılarak sorun giderildi.

Yol ve Ulaşım Hizmetlerine bağlı ekipleri ise; Acıgöl İlçesine bağlı Topaç köyünde anayol ve köy içi asfalt serim ve yol yama çalışması yaptı. Merkez İlçeye bağlı Boğaz, Özyayla ve İcik köylerinde, Acıgöl İlçesine bağlı Karacaören ve Topaç köylerinde anayol ve köy içi asfalt yama çalışmaları yapıldı.
Acıgöl İlçesine bağlı Tepe köyü ve Ağıllı, Kozaklı İlçesine bağlı Kanlıca, Küllüce ve Yassıca köyleri, Merkez İlçeye bağlı Çardak köyünde yol yapım ve asfalt yama çalışmaları yapıldı.