DEĞERİ BİLİNMEYEN BİR HUKUKÇU; PROF.DR. FAHRETTİN ARAL

DEĞERİ BİLİNMEYEN BİR HUKUKÇU; PROF.DR. FAHRETTİN ARAL

Doç. Dr. Faruk GÜÇLÜ

Nevşehir İmran Öktem, Eraslan Özkaya gibi Yargıtay Başkanları, Prof. Dr.İsmail Hakkı Göreli gibi Danıştay başkanları yetiştirmiştir. Prof. Dr. Kudret Güven, Prof. Dr. Ersan Şen Nevşehir’de yetişen değerli hukukçulardandır. Bunlardan birisi de Prof. Dr. Fahrettin Aral’dır.

Fahrettin Aral, 4 Şubat 1944 tarihine Kozaklı’da doğdu, çocuk yaşta yetim kaldı. Zor ve sıkıntılı bir çocukluk ve gençlik dönemi geçirdi. 1965 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Aynı Üniversite de yüksek lisans yaptı. 1976 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde doktorasını tamamladı. Aynı fakülte de asistanlık, öğretim üyeliği yaptı. 2011 yılında emekli oluncaya kadar Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Borçlar Hukuk dersleri verdi.

Öğretim üyeliğinin yanı sıra çeşitli kurum ver kuruluşlarda hukuk danışmanlığı yaptı. Yakaladığı bir hastalık sebebiyle yurt dışında tedavi gördü ancak aynı hastalık on yıl sonra ölümünü neden oldu. Fahrettin Aral bir süre Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu üyeliği de yapmıştır.

1980 öncesinin zorlu koşullarında gençlik yıllarını geçiren, son derece entelektüel birikime sahip Aral, özellikle borçlar hukuku alanında ülkemizin sayılı hukukçularından birisiydi. Hukukun her alanında sorularınız yanıtsız kalmazdı. Arkadaşları “ayaklı kütüphane” derlerdi. Henüz yeni emekli olmuşken en verimli çağında O’nu kaybettik.

Prof. Dr. Fahrettin Aral’ı 26 Haziran 2012 tarihinde Ankara Cebeci Asri Mezarlığında sonsuzluğa uğurlayanlar arasında çok sayıda akademisyen ve üst düzey yargı mensubu vardı. Yeri doldurulamaz bir boşluk bırakarak aramızdan ayrıldı.

DEĞERİ BİLİNMEYEN BİR HUKUKÇU; PROF.DR. FAHRETTİN ARAL 

Doç. Dr. Faruk GÜÇLÜ  

 

Nevşehir İmran Öktem, Eraslan Özkaya gibi Yargıtay Başkanları, Prof. Dr.İsmail Hakkı Göreli gibi Danıştay başkanları yetiştirmiştir. Prof. Dr. Kudret Güven, Prof. Dr. Ersan Şen Nevşehir’de yetişen değerli hukukçulardandır. Bunlardan birisi de Prof. Dr. Fahrettin Aral’dır. 

Fahrettin Aral, 4 Şubat 1944 tarihine Kozaklı’da doğdu, çocuk yaşta yetim kaldı. Zor ve sıkıntılı bir çocukluk ve gençlik dönemi geçirdi. 1965 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Aynı Üniversite de yüksek lisans yaptı. 1976 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde doktorasını tamamladı. Aynı fakülte de asistanlık, öğretim üyeliği yaptı. 2011 yılında emekli oluncaya kadar Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Borçlar Hukuk dersleri verdi.  

 

Öğretim üyeliğinin yanı sıra çeşitli kurum ver kuruluşlarda hukuk danışmanlığı yaptı. Yakaladığı bir hastalık sebebiyle yurt dışında tedavi gördü ancak aynı hastalık on yıl sonra ölümünü neden oldu. Fahrettin Aral bir süre Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu üyeliği de yapmıştır.  

1980 öncesinin zorlu koşullarında gençlik yıllarını geçiren, son derece entelektüel birikime sahip Aral, özellikle borçlar hukuku alanında ülkemizin sayılı hukukçularından birisiydi. Hukukun her alanında sorularınız yanıtsız kalmazdı. Arkadaşları “ayaklı kütüphane” derlerdi. Henüz yeni emekli olmuşken en verimli çağında O’nu kaybettik. 

Prof. Dr. Fahrettin Aral’ı 26 Haziran 2012 tarihinde Ankara Cebeci Asri Mezarlığında sonsuzluğa uğurlayanlar arasında çok sayıda akademisyen ve üst düzey yargı mensubu vardı. Yeri doldurulamaz bir boşluk bırakarak aramızdan ayrıldı.