Nevşehir Valisi Ali Fidan 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı ile beraberindeki Müdür Yardımcıları ve öğretmenleri makamında kabul ederek, günlerini tebrik etti.

Vali Fidan, şehit öğretmenlerimiz başta olmak üzere, istikbalimiz olan çocuklarımızı ve gençlerimizi yetiştiren öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutladı.

Valilik makamında gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Fidan, “Öğretmenler, benim gözümde büyük bir öneme sahip kişilerdir. Ancak bunu bir iltifat olarak algılamamanız önemlidir. Bu, gerçekten böyledir ve bilinmesi gereken bir durumdur. Eğer öğretmenler olmasaydı, Türkiye Cumhuriyeti bugünkü millet olmazdı. Bu gerçeği sokaktaki evdeki herkesin bilmesi önemlidir; bunun saygınlık seviyesinde olması gerekir.

Mesleklerden biri kutsanacaksa da öğretmenlik kutsanır. İşin tabiatı böyledir, öyle bir meslektir öğretmenlik. Öğretmen; bir anadır, bir babadır öğrenci açısından. Kendini değerli hisseden öğretmen, bu sevgiyi aynı zamanda öğrenciye yansıtır. Öğrenci, bu motivasyonla derslerine sarılır ve kendi toplumuna katkı sağlar. Kısacası toplumun inşasındaki en önemli yapı taşıdır öğretmen.” sözleriyle öğretmenlik mesleğinin önemine bir kez daha dikkat çekti.

Vali Fidan, ilimize ve ülkemize verdikleri hizmetlerden dolayı öğretmenlerimize teşekkür ederek; başta şehit öğretmenlerimiz olmak üzere, ebediyete uğurladığımız bütün öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anarak, ömürlerini bu onurlu görevle geçirmiş olan emekli öğretmenlerimizin ve bütün çalışan öğretmenlerimizin, öğretmenler gününü kutlayıp sevdikleriyle birlikte sağlık ve huzur dolu günler geçirmelerini diledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı tarafından da 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle ilimizde gerçekleştirilecek etkinlikler hakkında Vali Fidan'a bilgi verildi.

Ziyarette öğretmenler de öğretmenlik mesleği ile ilgili duygu ve düşüncelerini ifade ederek, kabulden dolayı Vali Fidan'a teşekkür edip çiçek takdim ettiler.