Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bize bu vatanı emanet eden tüm şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyoruz.

“Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir. Ben milletimin, en büyük ve ecdadımın en değerli mirası olan, bağımsızlık aşkı ile dolu bir adamım. Çocukluğumdan bugüne kadar ailevî, hususî ve resmî hayatımın her safhasını yakından bilenler bu aşkım malumdur. Bence bir millete şerefin, haysiyetin, namusun ve insanlığın vücut ve beka bulabilmesi mutlaka o milletin özgürlük ve bağımsızlığına sahip olmasıyla kaimdir. Ben şahsen bu saydığım vasıflara, çok ehemmiyet veririm. Ve bu vasıfların kendimde mevcut olduğunu iddia edebilmek için milletimin de aynı vasıfları taşımasını esas şart bilirim. Ben yaşabilmek için mutlaka bağımsız bir milletin evladı kalmalıyım. Bu sebeple milli bağımsızlık bence bir hayat meselesidir. Millet ve memleketin menfaatleri icap ettirirse, insanlığı teşkil eden milletlerden her biriyle medeniyet icabı olan dostluk ve siyaset münasebetlerini büyük bir hassasiyetle takdir ederim. Ancak, benim milletimi esir etmek isteyen herhangi bir milletin, bu arzusundan vazgeçinceye kadar, amansız düşmanıyım”
Mustafa Kemal ATATÜRK
Bu sözler ile başlar bizim anlı şanlı zafer bayramımız olan 30 ağustos. Bu gün düşman tam anlamıyla sınırlarımızdan, kahraman askerlerimiz, halkımız, kadınlar, çocuklar ve bu topraklarda yaşayan kişiler ile omuz omuza mücadele ederek kazanılmıştır. Bu topraklarda yaşayan her birey bilir bizim bir karış toprağımız da bile binlerce şehidin kanı vardır, çünkü biz bu toprakları savaşarak aldık ve kaybedeceksek yine savaşarak ve uğrun da ölerek kaybedeceğiz mantığıyla bu yıllara geldik. Kimseye ne eğildik bir gül kadar, ne de boyun eğdik. 30 ağustos zafer bayramın da düşmanı büyük bir taarruz ile topraklarımızdan kahramanca def ettik. Bu yüzden 30 ağustos zafer bayramı olarak 1923 yılında resmen ilan edilmiş ve o yıldan bu zamanlara kadar kutlanarak daha doğrusu anılarak geçirilmiştir. Türk toprakları üzerinde yaşayan her birey 30 ağustos zafer bayramın da o gün orada bizler için savaşan ve bizler için ölen sayısız kahramanı anar ve saygıyla önlerinde eğilir.
Çünkü her ulusa veya her millete böyle şanlı ve böyle şerefli bir bayram nasip olmamıştır. 30 ağustos zafer bayramında her birey geçmişi düşünür ve kendisine bırakılan ve ne zorluklara kazanılan bu toprağı nasıl daha iyi koruyabileceğini öğrenir. Bu gün anılarak geçmiş yeniden ve yeniden öğrenilir, öğrenilir ki gelecek inşaat edilirken hatalar yapılmasın ve daha yükseklere daha iyi yerlere gelebilelim.
30 ağustos zafer bayramımız kutlu olsun.