Sanat Düşünce Eğitim Derneği (SADED) tarafından “Gençlik Değerlerini Keşfediyor” projesi çerçevesinde Derinkuyu Zeliha Ekmekçi Anadolu İmam Hatip Lisesi, Acıgöl Anadolu İmam Hatip Lisesi, Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Şehit Demet Sezen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde  “Yürüyeceksin, Millet Yürüyecek Arkandan” konulu konferanslar verildi.
Konferansta konuşan Tarihçi Yazar Tahir Fatih Andı, Mehmet Akif’in; Asım’ın Nesli diye hayal ettiği neslin; sahabe Asım İbni Sabit’ten geldiğini söyledi.  Asım İbni Sabit’in kişiliği ve hayatını anlattı.
Millet olarak bizi biz yapan; varlık bilincimizin harcını oluşturan bu müstesna şahsiyetler ışığında ve etrafında Mehmet Akif ‘in duasıyla Asım’ın Nesli olacak Necip Fazıl’ın emaneti büyük doğuyu kuracak, Erdem Beyazıt’ın Erdemliler Hareketini günümüze taşıyacak, Allah, Peygamber aşkıyla İmam Hatip Okullarını açan Celal Hoca’ları kalplerinde hissedecek bir nesil asla rüya değildir. Böyle bir nesil bugün ancak yerli ve milli olan yani bu Milletin ta kendisi olan Asım’ın Nesli’yle bugünün Asım’larıyla vücut bulacaktır.”
“Bizler, işte bugün Asım’ın Nesli’nden bir usta olan, özelliklede milli-manevi değerleri bakımından oldukça güçlü, sağlam iradeli milletine hizmet yolunda koşan bugünün Asım’larıyla Çanakkale Ruhu’nun bir arada tuttuğu o inanç birliğiyle birbirimize kenetlenerek yürüyoruz. Bu inanç birliğimiz ise, bayrak birliğimizi, vatan birliğimizi, millet birliğimizi devlet birliğimizi ilelebet muhafaza edecektir.”
Hayatı boyunca, hanımlara ve öğrencilere  yönelik eğitici konferanslara katılan Eğitimci Fatma Kurşun Tamgüney ise kendisini dinleyen öğrencilere “Sevgili gençler, biz sizlere güveniyoruz. Geleceğimiz sizsiniz” diyerek seslendi. Şiirler okuyarak öğrencilere telkinlerde bulundu.
Konferansa katılan öğrencilere Tahir Fatih Andı’nın “Yürüyeceksin, Millet Yürüyecek Arkandan” adlı kitapları hediye edildi.