Kapadokya Üniversitesi tarafından geleneksel hale getirilen 4. Şaban Akpolat Radyolojide Yeni Ufuklar Sempozyumu, “Geleceğin Ameliyathanesi Hibrit Ameliyathane” ana temasıyla Mustafapaşa Yerleşkesindeki Oktay Sinanoğlu Binası Konferans Salonu’nda yapıldı.

Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi, SIEMENS Healthineers ve Radyasyondan Korunma Derneği’nin destekleriyle düzenlenen sempozyuma, Kapadokya  Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, Rektör YardımcısıProf. Dr. Vesile Şenol, Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Füsun Hepdinç, Acıbadem Üniversitesi SHMYO Müdürü Prof. Dr. M. Olcay Çizmeli ve öğretim görevlileri Elif Zeynep Metin Gemici, Ercan Türerer ve Gürdoğan Aydın katıldılar.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, ülkemizin sağlıktaki başarısının altını çizerek, gelişen teknoloji ile ameliyathanelerin kalitesine vurgu yaptı. Karasar, “Bilim, paydaşlık olmadan yürüyen bir şey değil. Bugün de burada bir arada olmamıza katkı sunan herkese teşekkür ederim. Şaban Akpolat Hocamızı da bu vesileyle bizlere bırakmış olduğu eğitim mirasından dolayı saygıyla anıyor, hocamıza rahmet diliyorum.” dedi.

Sempozyum açılışında konuşan Acıbadem Üniversitesi SHMYO Müdürü Prof. Dr. M. Olcay Çizmeli ise şunları kaydetti: “Acıbadem Üniversitesi olarak Kapadokya Üniversitesi ile yaptığımız, Tıbbi Görüntüleme ile başlayan iş birliği, bugün itibariyle genişliyor. Ortak tüm programlarımızda bu iş birliklerimizi sürdürmeye devam edeceğiz.”

Sempozyumun ilk gününde, hızla gelişen teknolojinin ameliyathanelere yansımaları ele alınırken, ikinci gününde “Radyasyon Güvenliği Eğitimi” katılımcılara anlatıldı. Sempozyumda, 15 Temmuz 2020 yılında aramızdan ayrılan Kapadokya Üniversitesi Öğr. Gör. Şaban Akpolat’ın anısına hazırlanan slayt videosu, sempozyum katılımcılarına izletildi.