Türkiye’nin ABD Şikago Eğitim Ataşesi Prof. Dr. İsmail Hakkı Mirici ve Eşi Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı’yı makamında ziyaret etti.
Ziyarette; bazı akademik dergilerin Baş Editörlüğünü de yürüten Şikago Eğitim Ataşesi Mirici ile Üniversitemiz ve Kapadokya bölgesinin gelişimi, uluslararası akademik anlaşmalar ve mastır plan ile ilgili görüş alışverişlerinde bulunuldu.
Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Mirici’ye Ağustos ayında gerçekleştirdikleri ABD ziyaretlerinde üniversitemiz heyetine gösterdikleri misafirperverliklerinden dolayı teşekkürlerini ifade ederek, kendilerine üniversitemizi ve Nevşehir'i temsil eden hediye takdiminde bulundu.
Eğitim Ataşesi Mirici, ABD’nin Illinois, Indiana, Iowa, Kansas, Kentucky, Michigan, Minnesota, Missouri, Nebraska, North Dakota,Ohio, South Dakota, Wisconsin eyaletlerinde yaşayan vatandaşlarımızın eğitim öğretim konularındaki ihtiyaçlarını, eğitimleri ile ilgili düzenleme ve hizmetleri koordinasyonunu sağlıyor. Ataşeliğimizde ayrıca, Türkçemizin gerek ABD’deki Türk çocuklarına ve gerekse dilimizi öğrenmek isteyen yabancılara öğretimi ile ilgili eğitim planlamalarını ve faaliyetlerine destek veriliyor.