Nevşehir Acıgöl Damat İbrahim Paşa Anadolu Lisesi tarafından “Projem KOP İle Hayat Buluyor Lise Öğrencileri Arası Proje Yarışması” kapsamında sunulan 2 proje mülakata girmeye hak kazandı.

“Projem KOP ile Hayat Buluyor” kapsamında geçtiğimiz günlerde başvurular alındı. Başvuruların ardından değerlendirme yapıldı. Yapılan değerlendirmeye göre Nevşehir’de mülakata girmeye hak kazanan 9 proje arasında Acıgöl Damat İbrahim Paşa Anadolu Lisesi’nin “Geri Dönüştürülemeyen Atıklar” ve “Çevremizin Zenginliği İçin Kompost” adlı 2 projesi de bulunmaktadır.

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi tarafından organize edilen “Projem KOP ile Hayat Buluyor” kapsamında yapılan değerlendirme sonucunda Acıgöl Damat İbrahim Paşa Anadolu Lisesi’nin 2 projesi mülakata girmeye hak kazanmıştır. Okul Müdürü Zeynel KOLUTEK yaptığı açıklamada, “Okulumuz 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında da proje tabanlı eğitimi hayata geçirerek başarılarına devam edecektir. Bu vesile ile projelerin hazırlanmasında emeği geçen okulumuz Proje Sorumlusu Fitnat TAVACI’yı, Biyoloji Öğretmeni Beytullah BAL’ı, Rehber Öğretmeni Nuriye ÖNDEGELEN’i ve öğrencilerimizi tebrik eder, başarılı çalışmalarının devamını dilerim.’’ diyerek düşüncelerini dile getirdi.

“Projem KOP İle Hayat Buluyor” yarışma projesi ile öğrencilere belirlenen KOP temalarına uygun sosyal, çevreci ve kültürel alanlarda kendi il sınırlarında gözlemlediği problem veya ihtiyacın tespitini yapma ve çözüm için faydalı model oluşturma imkanı sunarak; gençlerin yapılanma sürecine dahil edilmesi hedefleniyor. Yarışma gençlerin meslek seçimi ve kariyer sürecine desteğin yanı sıra birçok alanda yeteneklerini geliştirebilmelerine ve genç istihdamına katkı sağlayacak. Yarışma ile gençlerin; bölgesel ve ulusal sorunlara yenilikçi, sürdürülebilir çözümler sunan, uygulanabilir özgün proje fikirleri ortaya çıkarılacak ve desteklenmeye uygun proje fikirleri KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından proje şehirlerinde hayata geçirilecektir.

Haber Merkezimiz olarak Nevşehir Acıgöl Damat İbrahim Paşa Anadolu Lisesi’ni, Okul Müdürünü, Öğretmenleri ve Öğrencilerini kutluyoruz.