Nevşehir’in Acıgöl İlçe Kaymakamı Emine Karataş Yıldız, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’i ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Kaymakam Emine Karataş Yıldız’a teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından ‘Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi’ kapsamında “Doğal ve Kültürel Miras Turizmi' alanında ihtisaslaşan üniversite olarak, şehrin ilçeleriyle birlikte gelişip kalkınmasına büyük önem verdiklerini söyledi.

Organize sanayisiyle birlikte tarım ve hayvancılık alanında önemli bir yere sahip olan Acıgöl İlçesi’nin de bu kapsamda daha da gelişip kalkınması için İlçede eğitim veren üniversiteye bağlı Acıgöl Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Acıgöl Kaymakamlığı, Acıgöl Belediyesi ve ilçe halkının destekleriyle önemli proje ve çalışmalara hep birlikte imza atmayı planladıklarını söyledi. Üniversitenin İlçenin değerlerine sahip çıkarak büyüyüp gelişmesine yönelik yürüttüğü çalışmaların ve projelerin kayda değer olduğuna değinen Kaymakam Emine Karataş Yıldız ise, Kaymakamlık olarak üniversite ile yürütülebilecek her türlü projeye katkı sağlamaya devam edeceklerini söyledi.

Rektör Aktekin ve Kaymakam Emine Karataş Yıldız daha sonra yürütülebilecek ortak çalışma ve projeler üzerine bir süre görüştü.