Avrasya Yaz Okulu Programı ile Kapadokya’ya gelen Ahmet Yesevi Üniversitesi öğrenci ve akademisyenleri Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’yü gezdi. 

Ahmet Yesevi Üniversitesi tarafından düzenlenen, T. C. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ve T. C. Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün desteklediği “Avrasya Yaz Okulu 2022 Öğrenci Programı” kapsamında Kapadokya’ya gelen öğrenci ve akademisyenler, NEVÜ Damat İbrahim Paşa Kampüsü’nü ziyaret ederek bilgi aldı.

Kültürler arası etkileşimi güçlendirmek, öğrenci ve akademisyenlere Türkiye’yi ve Türk Kültürü’nü tanıtmak amacıyla düzenlenen program kapsamında Kapadokya’da bir dizi etkinliğe katılan öğrenciler ve akademisyenler etkinliğin devamında NEVÜ’yü ziyaret etti. Kampüste NEVÜ Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi (NÜKMER) tarafından karşılanan öğrencilere üniversitenin akademik birimleri, spor merkezi, kütüphane ve sosyal alanları gezdirilerek, üniversitenin eğitim sistemi ve imkanları hakkında bilgi verildi.