Avanos Belediyesi Toplantı Salonunda düzenlenen, 2017-2018 yılı Eğitim-Öğretim Güvenliği 2. Dönem Toplantısına, Kaymakam Murat Çağrı Erdinç, Avanos Belediye Başkanı İsmet İnce, Avanos İlçe Jandarma Komutanı Onur Güven, Avanos İlçe Emniyet Müdürü Faruk Yaman, Belde Belediye Başkanları, ilgili daire amirleri, okul müdürleri, okul aile birliği başkanları, mahalle, köy ve belde  muhtarları ile vatandaşlarımız katıldı.
Toplantıda ilçede, beldelerde ve köylerdeki okullarda, çocuk ve gençlerin güvenli ve huzurlu bir ortamda eğitim-öğretim görmelerini sağlamak adına alınması gereken güvenlik tedbirleri görüşüldü, okulların güvenlik kamera durumları ve eksikliklerin giderilmesi hususunda yapılması gerekenler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
Okullarda ve çevresinde oluşabilecek çevresel riskler ve suç türlerinin de ele alındığı toplantıda Kaymakam Murat Çağrı Erdinç, okulların huzur ve güvenliğini ilgilendiren tüm konularda eğitim camiasının, muhtarların ve vatandaşlarımızın bilinçli ve duyarlı bir şekilde hareket etmelerini beklediklerini ve eğitim öğretim güvenliği konusunda tüm paydaşların işbirliğinin önemini vurguladı.