Liseler arası Genç Kızlar Futsal maçlarında Altınyıldız Koleji Lise Genç Kız Takımının her maçını izleyen bir seyirci dikkat çekiyordu. Altınyıldızın, Ürgüp’de yapılan final maçında takımlarını yalnız bırakmayan Liseliler arasında maç öncesi her tezahürata katılan ama maç oynanırken özellikle Altınyıldızın kalecisine bakan bir babaanne vardı. Babaanne Şaziye SOĞUK’tu bu kişi. Torunu Altınyıldız Koleji takımının kalecisi Şaziye Yaren Soğuk idi.

Final maçının ilk yarısı çekişmeliydi. Maç 0-0 devam ediyordu. Şaziye teyze kâh oturup kâh kalkıyor, ama maç nerede oynanırsa oynansın o hep kaleci torununu izliyordu.

Final maçını 6-1 kazanan Altınyıldızlılar törenle kupalarını alırken 1.olduk anlamına gelen 1 işaretini yaparken, seyirciler de 1 işaretini yapıyordu. Tabi ki Şaziye teyze de.

Torununun sevgisiyle yanıp tutuşan, onun başarısıyla mutlu olan Şaziye teyzeye maç sonunda Altınyıldız Koleji yöneticileri jest yaptı.    Şampiyon takım teşekkür için türbinlerin önüne gelip, başta Şaziye teyze olmak üzere seyirciyi selamladılar. Şaziye Teyzenin sevinci görülmeye değerdi.

Torun sevgisinin evlat sevgisi gibi, hatta ondan üstün olduğu söylenir. Fakat torunlarının kazandığı başarıların büyüklerinin ömürlerine ömür kattığının bir gerçek olduğunu bir kez daha yaşadık.

Torunlarıyla birlikte tüm nine ve dedelerimizin nice mutluluklar yaşaması dileriz. Çünkü onlar her şeyin en iyisini hak ediyorlar.