Bahçeşehir Koleji Nevşehir Kampüsü Anaokulu "7 Bölge 7 Etkinlik" E-Twinning projesi kapsamında öğrencilerimiz Türkiye'nin her bölgesini yakından tanıyıp her bölge hakkında ayrıntılı bilgi sahibi oldu.

Ülkemizi tanıyıp seven, ülkemizin her bölgesini coğrafyasını, yerli mallarını ve ülkemizde üretilenleri tanıyan bilinçli bireyler yetiştirmeyi hedefleyen projemizde öğrencilerimiz keyifli vakit geçirerek bilgi edindi.

Bölgelerimizdeki şehirlerle beraber önemli tarihi ve kültürel merkezlerini, coğrafi özelliklerini eğlenceli etkinliklerle tanıdılar.

Ülkemizin yetişen ürünlerini, bölgelere göre yemek kültürlerinin değiştiğini öğrenip arkadaşlarına hazırladıkları sunumlar ve etkinlikler ile anlattılar. Bölgelere göre farklılık gösteren ağız ve şiveleri deneyimleyip, halk oyunlarını yaparak yaşayarak öğrendiler. Proje süresince Web2 araçlarını kullandılar.

Türkiye'nin birçok bölgesinden projemize katılan farklı illerdeki çocuklar ile tanışma ve onlarla hediyeleşme fırsatı bulan çocuklarımız sosyal anlamda gelişim sağladılar.