Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kapadokya Üniversitesinin düzenlemiş olduğu "Havacılıkta Gelecek ve Gelişen Teknolojiler Çalıştayı"nda, “Önümüzdeki On Yılı Öngörmek” konulu uluslararası konferansın açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Devlet, sanayi ve üniversite iş birliğini artırmak, gençlerimizi işin içine daha fazla katmak zorundayız. Kendi teknolojisini üreten, insanımıza ekonomik ve sosyal açıdan tüm imkânları sağlamış bir Türkiye olacağız."

DÜNYADA ULAŞAMAYACAĞIMIZ YER KALMAYACAK

Bakan Karaismailoğlu, Kapadokya Üniversitesi’nde “Önümüzdeki On Yılı Öngörmek” konulu çalıştayda öğrencilerle ve üniversite temsilcileriyle bir araya geldi

Karaismailoğlu, “2003 yılında 2 merkezle 26 noktaya yapılan iç hat uçuşlarımız, bugün 7 merkezden 56 noktaya gerçekleştiriliyor. Çukurova, Tokat, Rize-Artvin, Bayburt-Gümüşhane ve Yozgat havalimanlarımız tamamlandığında aktif havalimanı sayımız 59’a çıkacaktır. 2003-2020 yılları arasında havacılık sektörüne 88,5 milyar TL yatırım yaptık”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kapadokya Üniversitesi’nde Havacılıkta Gelecek ve Gelişen Teknolojiler Çalıştayı “Önümüzdeki On Yılı Öngörmek” konulu uluslararası konferansa video konferans yöntemiyle bağlandı.

-“İstanbul, dünyanın en büyük küresel transit merkezlerinden biri haline geldi”

Çalıştayda öğrencilerle ve üniversite temsilcileriyle bir araya gelen Karaismailoğlu, 2003-2020 yılları arasında havacılık sektörüne 88.5 milyar TL yatırım yaptıklarını belirtti. Karaismailoğlu, Çukurova, Tokat, Rize-Artvin, Bayburt-Gümüşhane ve Yozgat havalimanlarının tamamlanmasıyla aktif havalimanı sayısının 59’a çıkacağını bildirdi.

Karaismailoğlu, “‘Dünyada ulaşamayacağımız yer kalmayacak’ dedik. Bu hedefimizi büyük oranda gerçekleştirdik. Bugün ülkemiz, özellikle de İstanbul, dünyanın en büyük küresel transit merkezlerinden biri haline gelmiş durumdadır” dedi.

- “THY tarafından kargo taşımacılığında indirim yapılması ihracatçılarımıza büyük katkı sağlayacak”

Türkiye’nin 2010 yılı itibariyle yıllık olarak sunulan kargo taşıma kapasitesini 511 bin tondan, 2019 yılsonu itibariyle yüzde 390 oranında arttırarak 2.5 milyon tona çıkardıklarını Belirten Karaismailoğlu, “2015 yılı itibariyle toplam 10 adet kargo uçağına sahip iken, bugün toplam 25 kargo uçaklı filomuz vardır.2015 yılı itibariyle toplam 47 kargo destinasyonuna uçan kargomuz bu sayıyı 2019 yılı itibariyle 88’e ve 2020 yılı Ekim ayı itibariyle ise 95’e çıkarmıştır.2015 Yılı itibariyle dünya hava kargo firmaları arasında 15.sırada yer alırken, 2019 yıl sonu itibariyle 6.sıraya yükseldik. Türk Hava Yolları tarafından kargo taşımacılığında yüzde 10 ila yüzde 30 oranında indirim yapılması ihracatçılarımızın rekabet güçlerini arttırmasına büyük katkı sağlayacaktır. Uluslararası piyasaya fiyat açısından daha avantajlı girmelerine olanak sunacak ve ihracat oranlarımızın artışına vesile olacaktır” diye konuştu.

"Havacılıkta Gelecek ve Gelişen Teknolojiler Çalıştayı"

Kaynak: https://www.uab.gov.tr/haberler/dunyada-ulasamayacagimiz-yer-kalmayacak