Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde bilimsel araştırma projeleri koordinasyon birimi eş güdümlü araştırma projesi duyurusunda bulundu. 
Üniversite BAP Yönergesi’nin 10. Maddesinin (e) bendi gereğince, Rektörlük tarafından önerilen ve aşağıda bilgileri belirtilen alanlarda 31 Temmuz - 7 Ağustos 2017 (mesai bitimine kadar) tarihleri arasında Güdümlü Araştırma Projesi başvuruları alınacak.
Başvuru Şartları: Proje süresi en fazla 36 aydır. Bu tür projeler için bütçe limiti belirlenmez. Yönerge kapsamında tanımlanan değerlendirme ve izleme sürecine tabi değil.
Proje konuları; Lisans eğitimi süresince fen ve teknoloji dersi öğretmenleri fen derslerindeki konulara ilişkin gerekli eğitimleri almakta. Ancak görevlerini sürdürdükleri esnada malzeme eksiği, laboratuar yokluğu, bilgi eksikliği, öğretim programlarında meydana gelen değişimler, güncellenen öğrenme modelleri gibi nedenlerle uygulama yapma konusunda eksiklikler yaşamakta. Bu eksikliklerin giderilmesi bağlamında yapılması planlanan projeyle Üniversite Eğitim Fakültesi Biyoloji, Fizik ve Kimya Laboratuarları oluşturulacak ve böylece fakültede eğitim gören öğrencilerin çağın gereksinimlerine uygun laboratuar ortamlarında eğitim görmesi sağlanacak bir projenin hazırlanması. Asya’da Avrupa algısı ve bunun günümüze yansımaları, oryantalizmin tersine Doğuluların gözünde Batının araştırılması yönünde gerek günümüz gençlerine ışık tutacak gerek tarihte kalan karanlık yönleri aydınlatacak nitelikte ve Tarih, Sosyoloji, Siyaset Bilimi ve Doğu Dilleri Öğrencilerine katkı sunacak bir projenin hazırlanması. Türkiye’nin Demografik özellikleri içerisinde en önemli gurubu oluşturan gençlerimizin toplumsal değer yargılarını ve yapılarını ortaya çıkarmak amacını hedefleyen bir projenin hazırlanması. 
Başvuru Yapılırken İzlenecek Aşamalar; 1. Aşama: Üniversitemiz Bilimsel Araştırma Projeleri web sayfasında bulunan (Belgeler, Proje Formları) Proje Başvuru Formu çıktısı alınarak doldurulur ve projenin başvuru sahibi tarafından imzalanır. 2. Aşama: Bilimsel Araştırma Projesi için işi gereği diğer kurum ve kuruluşların yasal izni gerektiği durumlarda bu izin belgeleri proje öneri dosyasına eklenir. 3. Aşama: Hazırlanan Proje Başvuru Formuna, makine-teçhizat için şartname, talep edilen alımlar için teklif mektubu ve destekleyen kuruluş var ise taahhüt belgesi proje öneri dosyasına eklenir. 4. Aşama: Hazırlanmış olan proje başvuru formu ekleriyle birlikte eksiksiz olarak BAP birimine teslim edilir. 5. Aşama: BAP birimine teslim edilen Güdümlü Araştırma Projesi önerileri Rektörlük Makamının onayına sunulur.