Tübitak tarafından bu yıl 52. si düzenlenen Lise Öğrencileri Arası Proje Yarışmaları sonuçlarına göre Nevşehir Bilsem bölge 1.liği ve bölge 3.lüğü dereceleri kazanarak ilimize büyük bir gurur daha yaşattı. 

Türk Dili ve Edebiyatı alanında   öğrencimiz  H. Berkay ERGİN ve   danışman öğretmeni  Ayşe KAYAALP’in hazırlamış olduğu “2021’e Doğru Hacı Bektaş Veli Yolu” isimli proje bölge 1.si olmuştur. 

Sude YAŞAR ve İrem GÜNDÜZ’ün, Kimya öğretmenimiz Leyla AKTEPE danışmanlığında yapmış oldukları “Çinko Oksit Nanopartiküllerin (ZnONp’s) yeşil sentezi ve Meyve Küflenmesi Üzerine Etkisi” isimli proje ise Kayseri bölge finalinde Kimya alanında 3. olmuştur. 

Ayrıca Biyoloji ve Tarih alanlarında da 2 proje ile de bölge finaline katılım sağlanmıştır. 

Merkez müdürü Ahmet Emre ERGİN, öncelikle salgın döneminin zorlu şartları altında dahi bilimsel çalışmalardan uzak kalmayan ve hazırlamış oldukları çalışmaları projelendirerek Tübitak yarışmalarına katılım sağlayan tüm öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Tübitak Kayseri Bölge Finalinde Türk Dili ve Edebiyatı alanında 1. olarak ilimizi Türkiye Finallerinde temsil edecek olan öğrencimiz H. Berkay ERGİN ve danışman öğretmeni Ayşe KAYAALP'i ayrıca tebrik ediyor ve Türkiye Finallerinde başarılar diliyorum dedi.