Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Kapadokya Teknopark tarafından KOSGEB İş Planı Ödülü Destek Programı kapsamında, KOSGEB Nevşehir İl Müdürlüğü iş birliği ile düzenlenen toplam 100 Bin TL ödüllü ‘CAPPIN2C İş Fikri ve Girişimcilik Yarışması’nın sonuçları belli oldu. 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Prof. Dr. Semih Aktekin: “2021 yılında Üniversitemiz kampüsünde faaliyetlerine başlayan CAPPIN2C Kuluçka Merkezi, teknoloji tabanlı girişimcileri desteklemektedir. CAPPIN2C Kuluçka Merkezimiz etki alanını genişletmek için bugün ödüllerini takdim ettiğimiz İş Fikri ve Girişimcilik Yarışması türünden faaliyetler düzenlemektedir. KOSGEB Desteği ile gerçekleştirdiğimiz bu yarışmanın başta Nevşehir olmak üzere bölge girişimcilik ekosistemine önemli katkıları olacağı aşikardır. Yarışmayı kazanan ilk üç girişimci incelendiğinde toplum sağlığı, sürdürülebilirlik, bölgesel tarım ürünlerinde teknoloji kullanımı ve sağlıkta ileri teknoloji kullanımı gibi toplumsal açıdan oldukça değerli konularda çalışmalar olduğu görülmekte. Yarışmayı kazanan ilk üç girişimcimizi tebrik ediyorum. Bu vesile ile bölgemizdeki tüm teknoloji tabanlı iş fikri sahibi girişimci adaylarını CAPPIN2C kuluçka merkezine davet ediyorum” dedi. 

‘CAPPIN2C İş Fikri ve Girişimcilik Yarışması’ Ödülleri Düzenlenen Törenle Sahiplerine Verildi 

Yarışmanın birincisi CAPPIN2C Kuluçka Merkezi girişimcisi Yunus Emre Ata oldu. Yunus Emre Ata’nın “HealyWay Sağlıklı Yaşam Ekosistemi” adlı yazılım projesi, bireylerin daha sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri için kişiselleştirilmiş bir yazılım geliştirmeyi amaç ediniyor ve toplumsal sağlık anlamında önemli iyileştirmeler vaat ediyor. 

Yarışmanın ikincisi Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi öğretim görevlisi Dr. M. Begüm Özen oldu.  Dr. M. Begüm Özen’in “Üzüm Çekirdeği ve İğde Yağı Karışımı ile Vegan Omega 3, 6, 7 ,9 İçerikli Besin Takviyesi” adlı projesi Sürdürülebilirlik alanında özellikle Nevşehir bölgesi için önemli bir proje olarak öne çıkıyor. 

Yarışmanın üçüncüsü Abdullah Gül Üniversitesi Yüksek Lisans Öğrencisi Salih Yalçın oldu. Salih Yalçın’ın “Yapay Zekâ Destekli Kan Analiz Yazılımı” adlı projesi Sağlık alanında önemli teknolojik arge faaliyetleri içeriyor. 

Ödül töreninin ardından yarışmada ilk ona giren girişimcilerin hazırladıkları proje stantları ziyaret edilerek, projeleri hakkında detaylı bilgi alındı.