Kapadokya Teknopark tarafından geliştirilen Kapadokya Uluslararası Kuluçka Merkezi (CAPPIN2C) teknoloji tabanlı girişimcilik programı başvuruları sona erdi. İlk aşama elemeyi geçen 43 girişimci takıma Kapadokya Teknopark’ta uyum eğitimi verildi. Programın ilk aşama eğitimleri ise bugün itibarıyla başladı. Program ve eğitim programı hakkında detaylı bilgiler veren Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü ve Kapadokya Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Prof. Dr. Semih Aktekin şunları söyledi: “Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi kampüsü içerisinde Kapadokya Teknopark çatısı altında hizmet vermekte olan kuluçka merkezimize başvurular sona erdi. Tarafımıza ulaşan başvurulardan 43’ü birinci aşama elemeyi başarıyla geçti. 

Bugün CAPPIN2C programının ilk aşama eğitimlerini gerçekleştiriyoruz. Eğitimlere ilk aşamayı geçen ve elenen tüm girişimciler ve takımları katılmaktadırlar. Bu eğitimlerle programa katılan girişimci adaylarına problem tespit edebilme, bu problemden yola çıkarak iş fikri üretebilme ve bu iş fikrini doğrulama becerisi kazandırmayı, iş fikri aşamasında iken pazar analizleri yapabilme kabiliyeti edindirmeyi amaç edinmekteyiz. 

Bugün ve yarın devam edecek olan bu eğitimlere düzenli olarak katılan başvuru sahipleri, 26 Ekim’de gerçekleştirilecek olan jüri sunumuna katılabilecek ve ikinci aşama eğitimlere katılma şansına sahip olacaklardır. 

Ülkemizin en büyük 10 ekonomi arasına girebilmesi için şüphesiz ki bilgiye dayalı, teknoloji tabanlı girişimcilere ihtiyacı vardır. Bu program kapsamında eğitimler, mentorluk, ofis desteği gibi çok sayıda hizmeti girişimci adaylarımıza tamamen ücretsiz olarak sunuyoruz. Gayemiz girişimci adaylarımızın ülkeyi kalkındıracak profesyonel işletmelere dönüşme sürecinde destek vermektir. 

Eğitimlerden sonra girişimcilerimize deneyimli mentorlar atanacak ve başarılı girişimcilere ise kuluçka merkezinde çalışma alanı tahsis edilecektir. Prototip geliştirme sürecinin sonunda girişimcilerimizi yatırımcıların karşısına çıkarmayı planlamış bulunuyoruz. 

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi öğrencisi olmanın önemli avantajlarından birisi de kampüs alanı içerisinde ücretsiz olarak hizmet vermekte olan CAPPIN2C kuluçka merkezinden faydalanabiliyor olmaktır. Programımızın ikinci çağrısı 2022 yılı başında tekrar duyurulacaktır. Tüm öğrencilerimizi programı takip etmeye davet ediyorum. ”