Derinkuyu ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle tören ve kutlama programı gerçekleştirildi. Tören Atatürk büstüne İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin sunulması ile başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören sona erdi.


Kutlama programı ise Derinkuyu Zeliha Ekmekci Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Hayatını kaybetmiş öğretmenlerimiz için Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Yücel IRMAK yaptı. Kutlama mesajlarının okunmasının ardından "Öğretmene Vefa" konulu video gösterimi yapıldı. Derinkuyu'da mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreni gerçekleştirildi.

Program, genç öğretmenler adına yapılan konuşmanın ardından Türk dili ve edebiyatı öğretmenlerinin ve okulumuz öğrencilerinin hazırlamış olduğu oratoryo gösterisi ile devam etti. Şiirlerin, şarkıların ve canlandırmaların yer aldığı gösteride şehit öğretmenlerimiz de unutulmadı. Duygu yüklü anların yaşandığı gösterinin sonunda okulumuz öğretmenlerinin de eşlik ettiği "Öğretmen Marşı" okundu. Program Derinkuyu Kaymakamı Sn. Esra DEMİRTAŞ'ın teşekkür konuşmasıyla sona erdi.


Programa Kaymakam Sn. Esra DEMİRTAŞ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sn. Yücel IRMAK, kurum amirleri, protokol üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programın hazırlanmasında emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.