Nevşehir’in Derinkuyu İlçe Kaymakamı Esra Demirtaş, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’i ziyaret etti. 

Derinkuyu İlçe Kaymakamlığı’na atanarak görevine başlayan Kaymakam Esra Demirtaş, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’e iade-i ziyarette bulundu. Hayırsever iş insanı tarafından ilçeye kazandırılan ve farklı coğrafyalardan öğrencilerin eğitim gördüğü üniversiteye bağlı Derinkuyu Emineana ve Yaşar Ertaş Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu’nun ilçenin sosyo-kültürel gelişimi başta olmak sahip olduğu değerleriyle gelişimine ve kalkınmasına önemli derecede kazanımlar sağladığını belirten Kaymakam Demirtaş, Kaymakamlık olarak ilçe halkının da sahiplendiği Derinkuyu Emineana ve Yaşar Ertaş Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu’na desteklerinin artarak devam edeceğini söyledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Aktekin ise Kaymakam Demirtaş’a,  başarılı çalışmalarının devamı temennisinde bulundu. Rektör Aktekin Nevşehir merkez yerleşkenin yanı sıra ilçelerde toplam 8 kampüsü bulunan ve YÖK tarafından ‘Doğal ve Kültürel Miras Turizmi' alanında ihtisaslaşan üniversite olarak şehrin ilçeleriyle birlikte sahip olduğu turizm, tarım, hayvancılık ve sanayisi başta olmak üzere tüm değerleriyle büyüyüp gelişmesine büyük önem verdiklerini belirtti. Rektör Aktekin, şehrin ve ilçe halkının da üniversiteyi sahiplenerek destek vermelerinin kendileri için ayrıca memnuniyet verici olduğunu sözlerine ekledi.      

Rektör Aktekin ve Kaymakam Demirtaş daha sonra, üniversite-şehir iş birliği kapsamında yürütülebilecek ortak proje ve çalışmalar üzerine bir süre görüştü.