Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, okul ziyaretleri kapsamında Merkez Çardak Köyünde, Derinkuyu İlçesi Suvermez ve Doğala Köylerinde, Acıgöl İlçesi, Kurugöl, Ağıllı, Topaç Köyü ve Karapınar Beldesindeki okullarda ziyaretlerde bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Demir ve Şube Müdürü Yusuf Aydoğmuş Merkez Çardak Köyünde yapılması planlanan İmam Hatip Ortaokulu ile ilgili ön incelemelerde bulundu.
Demir okul yapılması planlanan arsaların uygunluk durumu incelendikten sonra Çardak İlkokulu ve Çardak İmam Hatip Ortaokulu öğretmenleri ile bir araya gelerek onlarla istişarelerde bulundu. 
Daha sonra Derinkuyu İlçesi Suvermez Köyü İlk ve Ortaokulu ile Doğala Köyü İlk ve Ortaokulunda incelemelerde bulunan İl Milli Eğitim Müdürü idareci ve öğretmenlerle bir araya gelerek yapılan eğitim öğretim faaliyetleri hakkında bilgi aldı.
Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Demir, Kurugöl 70.Yıl İlk ve Ortaokulu, Ağıllı İlk ve Ortaokulunu ziyaret etti. Daha sonra Acıgöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koyuncu ile birlikte Topaç İlk ve Ortaokulunu ziyaret eden Demir sonrasında da Karapınar Belediye Başkanı Mustafa Tiftik’in katılımları ile Karapınar İmam Hatip Ortaokulunu ziyaret etti. Okullarda incelemelerde bulunan Demir yapılan çalışmaları yerinde inceledi