Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ), Derinkuyu Emineana ve Yaşar Ertaş Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu binasını yaptıran hayırsever iş insanı Hamza Ertaş, öğrencilerin akademik gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla okula ve öğrencilere kitap hediye etti.

NEVÜ’nün bir gelenek haline getirdiği hediye kitap kampanyalarından ilham aldığını belirten hayırsever Hamza Ertaş, Derinkuyu Emineana ve Yaşar Ertaş Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu Veterinerlik Bölümü öğretim elemanları tarafından belirlenen ve öğrencilerin akademik gelişimlerine katkı sağlayacağı düşünülen, kitaplardan oluşan koleksiyonu Meslek Yüksekokulu Okuma Salonu’na hediye etti.

Derinkuyu Emineana ve Yaşar Ertaş Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu binasını yaptırarak öğrencilerin eğitimine katkıda bulunan hayırsever iş insanı Hamza Ertaş’ın desteklerini her zaman hissettiklerini belirten NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, “Üniversite olarak öğrencilerimizin akademik gelişmelerinin yanı sıra sosyal, kültürel olarak da gelişmelerini çok önemsiyoruz. Hayırseverimiz Hamza Ertaş Veterinerlik Bölümü ile ilgili yaklaşık 50 bilimsel eserden oluşan koleksiyonu öğrencilerin kullanımı için Meslek Yüksekokulu Okuma Salonu’na hediye etti. Böylelikle öğrencilerin faydalanabileceği Patoloji ve Cerrahi Atlaslar, Veterinerlik alanına yönelik terimler sözlükleri, Ayak Hastalıkları, Doğum, Suni Tohumlama, Histoloji, Patoloji, Viroloji, Anatomi, Anesteziyoloji ve iç hastalıklarına yönelik birçok kitap okuma salonunda öğrencilerin kullanımına sunuldu. Katkılarından dolayı hayırsever iş insanı Hamza Ertaş’a gönülden teşekkür ediyorum” dedi.