Derinkuyu İmam Hatip Ortaokulu 5 ve 6 sınıf öğrencileri salgın hastalık döneminde evde geçirdikleri zamanları “UZAKTAN” eğlenerek değerlendiriyor. İngilizce Öğretmeni Esma Gün rehberliğinde hazırladıkları “Let’s Play Tic Tac Toe”  isimli eTwinning projesiyle, sokağa çıkma yasakları sebebiyle okullarından, arkadaşlarından ve oyunlardan uzak kaldıkları bu dönemi, online zeka oyunları oynayarak eğlenceli hale getiriyorlar. 

Derinkuyu İmam Hatip Ortaokulu İngilizce öğretmeni Esma Gün projelerini şöyle özetledi: 

Pandemi dönemi en çok çocuklarımızın sosyal hayatlarını olumsuz etkilemiştir. Bu sürecin yaşantımıza kattığı en büyük kazanım olan uzaktan eğitim sistemini uzaktan eğlenceye dönüştürerek, sürecin olumlu kazanımlarını değerlendirmek istedik. 

“Let’s Play Tic Tac Toe” isimli eTwinning projemizle öğrencilerimiz; karantina dönemlerinde hastalık düşüncesinden uzaklaşacak, yeni arkadaşlıklar kuracak, bir zeka oyunu olan Tic Tac Toe nasıl oynanır öğrenecek ve bir Tic Tac Toe turnuvasına katılarak oyunlardan uzak kaldığı dönemleri online zeka oyunlarıyla değerlendirecek.  

Projede yer alan öğrencilerden biri olan K.Ö. “sokağa çıkıp arkadaşlarıyla oynamayı çok özlediğini ve bu projeyle uzaktan da olsa arkadaşlarıyla zekâ oyunu oynayıp eğlendiğini, yeni arkadaşlıklar kurduğunu ve bu yüzden çok mutlu olduğunu” ifade etti. 

Okul Müdürü Yunus Emre Güneş bu projenin öğrencilerin hem sosyal hem de zihinsel yönden gelişimini desteklediğini belirtti. Özellikle sokağa çıkma kısıtlamalarından dolayı sürekli evde kalmak zorunda kalan ve canlı derslerini takip eden öğrencilerin uzaktan eğitim sisteminin eğlence için de kullanılabileceğini anlamasını sağladığını belirtti.  

Projemizin tanıtım videosunu izlemek için :  https://www.youtube.com/watch?v=SwBcRuFhpto