Geleceğimizin güvencesi olan öğrencilerimizin hem toplumsal hem de evrensel değerlerini yaşayan ve yaşatan bireyler olması amacıyla Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı eğitim kurumlarında uygulanmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü arasında Eğitim İşbirliği Protokolü kapsamında ‘Dinim İslam Temel Dini Bilgiler Yarışması’ Kapadokya Kültür Merkezinde düzenlendi.
       
Düzenlenen programa Nevşehir Valisi İlhami AKTAŞ, İl Milli Eğitim Müdürü Murat DEMİR, İl Müftüsü Yakup ÖZTÜRK, Tarım İl Müdürü Okan YILMAZ, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat DİLDÖKEN, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. 
       
Yarışmaya 14 İmam Hatip Ortaokulu ve 8 İmam Hatip Lisesi katıldı. İmam Hatip Ortaokulları 7.Sınıf öğrencileri ve İmam Hatip Liseleri 9.Sınıf öğrencileri okullarında düzenlenen yarışmalarda dereceye girerek, okullarını bu yarışmada temsil etmeye hak kazanmışlardır. Yarışma, İmam Hatip Ortaokulu birincileri arasında saat 09:30’ da, İmam Hatip Liseleri okul birincileri arasında saat 13:30’ da yapıldı. Jüri ve seyirciler huzurunda gerçekleştirilen yarışmada İl Müftülüğünce hazırlanan sorulardan öğrencilere 15 soru yöneltildi. Yarışmada 1.olan öğrencilerimize İl Müftülüğü tarafından Umre ile ödüllendirildiler. 2. ve 3. Olan öğrencilerimiz yarım ve çeyrek altın ile ödüllendirildi.